Twitter Avrupa Birliği'nin dezenformasyona karşı başlattığı Uygulama Kuralları'ndan çekildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter Avrupa Birliği'nin dezenformasyona karşı başlattığı Uygulama Kuralları'ndan çekildi

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter, Avrupa Birliği'nin dezenformasyonla mücadele kapsamında ortaya çıkardığı Uygulama Kuralları'ndan ayrıldı. Twitter'ın sahibi Elon Musk, AB'nin gönüllü Uygulama Kuralları'ndan çekileceğinin sinyalini vermişti.

Twitter, çevrim içi dezenformasyonla mücadele etmek için gönüllü bir Avrupa Birliği anlaşmasından çekildi. AB'nin İç Pazar Komiseri Thierry Breton, Twitter'ın dezenformasyona karşı AB'nin Uygulama Kuralları'ndan çekildiğini sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Breton söz konusu açıklamasında AB'nin Dijital Hizmetler Yasasına atıfta bulunarak, "Kaçabilirsin ama saklanamazsın. Ekiplerimiz uygulamaya hazır" sözleriyle Twitter'a gözdağı verdi ve AB'nin gözünün hala sosyal medya ağının üzerinde olduğunu hatırlattı. 

https://twitter.com/ThierryBreton/status/1662194595755704321

Engadget'in haberine göre, 25 Ağustos'tan itibaren Dijital Hizmetler Yasası, Twitter gibi 'çok büyük çevrim içi platformların' içerik denetleme konusunda daha proaktif olmasını gerektirecek.

TWITTER ANLAŞMADAN KAÇTI

Elon Musk tarafından geçtiğimiz yılın Ekim ayında devralınmasından önce Twitter da, Facebook'un ana şirketi Meta, Google ve TikTok gibi şirketlerle 2018'de dezenformasyona karşı AB'nin Uygulama Kurallarını imzaladı. Kurallar isteğe bağlı olsa da AB, Haziran 2022'de anlaşmaya bağlı kalmanın Dijital Hizmetler Yasası uyumluluğuna sayılacağını duyurdu.

Twitter'ın AB'nin Dijital Hizmetler Yasası'nı uygulamaya başlamasından sadece üç ay önce anlaşmadan çekilme kararı, şirketin AB'nin içerik denetleme kurallarını aşmayı planladığını gösteriyor gibi. Ancak Dijital Hizmetler Yasası'nı görmezden gelmek, Twitter ve Elon Musk için pahalı bir mücadeleye dönüşebilir. Yasa, AB yetkililerinin ihlaller için küresel yıllık cironun yüzde 10'una kadar ceza vermelerine izin verirken, tekrarlanan uyumsuzluk vakaları için dünya çapındaki cironun yüzde 20'sine kadar para cezası verme potansiyeli var. Avrupa Komisyonu ayrıca, tekrarlanan uyumsuzlukların AB'nin rahatsız edici hizmetlere erişimi engellemesine yol açabileceğini vurguluyor. 

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...