Twitter mavi tik almak isteyenler dikkat! Kriterler belli oldu... Twitter mavi tik kimlere verilir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter mavi tik almak isteyenler dikkat! Kriterler belli oldu... Twitter mavi tik kimlere verilir?

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, Blue abonelik sistemine dahil ettiği doğrulanmış hesap işaretini (mavi tik) alabilmek için gereken şartları açıkladı. Peki, Twitter mavi tik kimlere verilir? İşte Twitter mavi tik için istenilen kriterler…

Sosyal medya devi Twitter, mavi tik olarak da adlandırılan doğrulanmış hesap işaretlerini Blue abonelik hizmetine kayıt olarak aylık ödeme yapan herkese sunmaya başladı. Ancak Twitter mavi tiki hemen vermiyor. Sosyal medya platformu, doğrulanmış hesap rozetini almak isteyenlerden belirli kriterleri karşılamasını istiyor. Bu kriterleri de üç farklı kategoride değerlendiriyor. Kullanıcılar bu kategorilerden birini seçerek Blue’ya başvuru yapabiliyor.

Twitter’ı satın alan Elon Musk, geçtiğimiz ayın başında, şimdiye kadar tanınmış kişilere verilen mavi tiki, Blue abonelik sistemine dahil edip ücretli hale getirdi. Ancak Musk’ın hamlesi hiç de ummadığı olaylarla sonuçlandı. 8 dolarlık abonelik ücretini ödeyip mavi tik alan bazı kullanıcılar, profillerini değiştirerek resmi hesapları, şirketleri ve ünlüleri taklit etmeye başlamıştı. Bir başkasının kimliğine bürünerek paylaşımlar yapan mavi tikli parodi hesaplar Twitter’da adete ortalığı karıştırınca platform, mavi tik satışını durdurmuştu.

TWİTTER MAVİ TİK SATIŞI BAŞLADI

Mavi tik satışı geçtiğimiz hafta yeniden başladı. Hatta Türkiye fiyatının iOS'ta aylık 249,99 TL olduğunu yaptığımız haberle duyurmuştuk. Twitter Blue'ya masaüstünden girip ödeme yaparsanız bu fiyat aylık 110 TL. Bununla birlikte, ABD'de ise fiyatı iOS'ta 11 dolar, web'te ise 8 dolar.

Sosyal medya devi Twitter, mavi tik satışına başlamadan önce mavi tikli parodi ve sahte hesapların platformu işgal etmemesi için önlemler alacaklarını duyurmuştu. Öyle de oldu. Bu defa Elon Musk yönetimindeki Twitter bazı önlemler aldı ve mavi tikin parayı ödeyen herkese hemen verilmeyeceğini bazı aşamalardan geçilmesi gerektiğini duyurdu.

TWİTTER MAVİ TİK ALMAK İÇİN GEREKEN KRİTERLER

Twitter, yaptığı bir duyuru ile mavi tik kriterlerini açıkladı. Mavi tik yani onay işaretini almak ve mavi tikinizi kullanmaya devam edebilmek için hesabınızın aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekiyor;

-Profil tam olmalı: Hesabınızın bir görünen adı ve profil fotoğrafı olmalıdır.

-Aktif kullanım: Twitter Blue'ya abone olmak için hesabınızın son 30 gün içinde aktif olması gerekir.

-Güvenlik: Hesabınız abonelik tarihinden itibaren 90 günden eski olmalı ve onaylanmış bir telefon numarasına sahip olmalıdır.

-Aldatıcı olmamalı: Hesabınızda profil fotoğrafınız, görünen adınız veya kullanıcı adınızda yakın zamanda herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

-Hesabınızda yanıltıcı veya yanıltıcı olduğuna dair hiçbir işaret bulunmamalıdır.

-Hesabınızda platform manipülasyonu ve istenmeyen e-posta ile ilgili herhangi bir işaret bulunmamalıdır.

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...