Twitter tweet karakter sınırını 4 bine çıkardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter tweet karakter sınırını 4 bine çıkardı

TEKNOLOJİ Haberleri

Artık Twitter Blue'ya abone olmak isteyenlerin gıpta ile bakılan mavi tik ve daha uzun video paylaşımından daha pratik bir nedeni var. Zira bugünden itibaren ABD'deki Blue üyeleri en fazla 4 bin karakterli tweet atabiliyor.

Twitter, geçtiğimiz aylarda şirketin sahibi Elon Musk tarafından duyurulan ‘daha uzun tweet’ atabilme özelliğini bir grup kullanıcıyla test etmeye başladı. Şu anda Twitter’da en fazla 280 karakterle sınırlı tweet yazabilirsiniz ancak sosyal medya devi yavaş yavaş 4 bin karaktere kadar tweet yazabilme imkanı sunmaya başlıyor.

Mikroblog sitesi olarak tanımlanan Twitter, 2006 yılında kullanıma sunulduğunda, tweetler için karakter sınırı 140’tı. Yani bir tweet atmak istediğinizde boşluklar ve noktalama işaretleri dahil en fazla 140 karakterlik (harf, işaret, emoji, boşluk, noktalama) yazılar yazabiliyorduk. Ancak daha sonra şirket bu sınırı 280’e çıkardı ve biraz daha uzun tweetler atabilmeye başladık. Aslında pek çok kişi için Twitter’ı Twitter yapan şey de buydu; kısa ve öz yazmak.

TWİTTER KARAKTER SINIRINI 4 BİNE ÇIKARDI

Sosyal medya devi Twitter’ı satın alan Elon Musk, birkaç ay içinde onlarca köklü değişikliğin sinyalini verdi ve hatta bazılarını hayata geçirdi. Bunlardan biri de tweetler için maksimum karakter sayısı sınırını 4 bine çıkarmak oldu. Pek çok Twitter kullanıcısının karşı çıktığı bu değişiklik yaklaşık iki ayın ardından kullanıma sunuldu.

Twitter’ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, ABD’deki Blue aboneleri artık en fazla 4 bin karakter kullanabiliyor. Bu, 280 karakterli tweetlerden çok daha uzun tweetler atılabileceği anlamına geliyor.

Şu anda yeni karakter sınırına sahip tweetleri planlayamaz veya taslak olarak kaydedemezsiniz ancak eğer planlamak ya da taslak olarak kaydetmek istiyorsanız çoklu tweet dizisi (flood) yapmaya devam edebilirsiniz. Öte yandan, Twitter Blu abonesi olmayanlar da bu 4 bin karakterlik tweet'lere yorum atabilir ve alıntılayabilir.

Ayrıca Twitter bu uzun tweetlerin sinir bozucu olabileceğinin farkında. Bu yüzden, 280 karakterden uzun tweetler ‘daha fazla göster’ seçeneğiyle gösterilecek.

(Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...