Twitter'da yeni dönem: Elon Musk erken davrandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'da yeni dönem: Elon Musk erken davrandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, satın aldığından beri CEO'luk görevini yapıyordu. İş insanı, satın alır almaz eski CEO sahil birçok yöneticiyi işten çıkardı. Yakın zaman önce de CEO görevine Linda Yaccarino'yu getirdi. Gelecek ay göreve başlaması beklenen Yaccarino, erken işbaşı yaptı.

Elon Musk, Linda Yaccarino'yu göreve getirdiğini açıkladıktan sonra temmuz ayında işbaşı yapacağını bildirdi. Fakat Twitter için işler maddi anlamda iyi gitmiyor. Bu nedenle yeni Twitter CEO'su Linda Yaccarino, göreve erken başladı.

YENİ CEO'NUN ETKİLİ OLACAĞI DÜŞÜNÜLMÜYOR

New York Times, Elon Musk'ın satın almasından beri reklam gelirlerinin bir türlü eski seviyeye düşmediğini açıkladı. Times tarafından aktarılan rapora göre Twitter reklam gelirleri, 1 Nisan'dan Mayıs ayının başına kadar beş haftalık sürede bir önceki yıla göre yüzde 59 oranında düştü ve 88 milyon dolar oldu. Bu raporda ek olarak Twitter'ın ABD'deki satış tahminlerinin yüzde 30'a kadar gerisinde kaldığını da ortaya koydu.

Twitter'da yeni dönem: Elon Musk erken davrandı

Elon Musk öncesinde Twitter'a reklam verenler, satın alımdan sonra ifade özgürlüğü konusunda memnuniyetsizliklerini dile getiriyor. İş insanı Musk, satın aldıktan sonra Twitter'da ifade özgürlüğünü sağlamak için birçok değişiklik yaptı ayrıca askıya alınmış hesapları da geri açtı ve bu konuda da birçok düzenlemeye gitti.

Twitter patronunun yaptığı değişiklikler sonrasında sosyal medya platformu rahatsız edici içeriklerin arttığı bir platform haline geldi. Reklam verenler de bu nedenle sosyal medya platformundan uzak bir tutum sergilemeye başladı.

Reklam gelirlerinin düştüğünü gören Elon Musk ise yerine atadığı Linda Yaracino'ya erken işbaşı yaptırdı. Fakat sosyal medya analistlerine göre yeni CEO'nun göreve gelmesi bu sorunları ortadan kaldırmayacak. Çünkü Musk, Twitter yönetiminde ve alınan kararlarda etkili olmaya devam edecek.

(Engadget ve Digital Trends)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...