Twitter’ın kurucusundan Twitter’a rakip platform: Bluesky açıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter’ın kurucusundan Twitter’a rakip platform: Bluesky açıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Twittter’ın kurucusu Jack Dorsey tarafından kurulan ve Twitter’a alternatif olarak gösterilen yeni sosyal medya platformu Bluesky kullanıma sunuluyor.

Jack Dorsey’in yeni sosyal medya ağı Bluesky, App Store'da kapalı beta olarak yayınlandı. Uygulamanın şu anda yalnızca davetle kullanılabildiği açıklandı. Bununla birlikte, Twitter’a alternatif olarak gösterilen Mastodon gibi Bluesky’ın da yakında Twitter’a rakip olması bekleniyor.

Eğer bu yeni sosyal medya ağını kullanmak istiyorsanız, bekleme listesine alınmak için ilk önce e-posta hesabınızı Bluesky web sitesi ve uygulaması üzerinden göndermeniz gerekecek.

TWITTER RAKİBİ BLUESKY NEDİR?

Bluesky’ın Twitter’a oldukça benzediği ortaya çıktı. Twitter’daki tweet atma bölümünde yer alan ‘Neler oluyor?’ sorusu yerine Bluesky’da ‘Naber?’ ifadesi tercih edilmiş. Twitter’da olduğu gibi Bluesky’da da kullanıcılar fotoğraf eklemeyi de kapsayan kısa paylaşımlar yapabilecek.

Twitter’ın kurucusundan Twitter’a rakip platform: Bluesky açıldı

Bunun dışında, Bluesky’da kullanıcılar, arama, takip etme ve gönderilerini bir Ana Sayfa zaman akışında görüntüleme gibi bilindik özelliklere sahip olacak.

Bluesky, 2019'da Twitter tarafından finanse edilen bir yan proje olarak başladı. Twitter'ın kurucu ortaklarından Jack Dorsey bu yeni projeyi, giderek merkezileşen Twitter'a karşı daha açık bir alternatif olarak gördü. Ardından Bluesky 2021'de ayrı bir şirket haline geldi.

Dorsey, sosyal medyanın şirket veya hükumet kontrolünden bağımsız olması gerektiğine ve yalnızca yazarların sosyal medya içeriklerini kaldırma yetkisine sahip olması gerektiğine inanıyor. Öte yandan, Twitter'ın 6 Ocak Kongre Baskını’ndaki rolünden sonra Donald Trump'ı yasaklama kararının ‘doğru’ olduğunu söylese de ‘özgür ve açık bir küresel interneti’ tehlikeye atma örneği oluşturmasından endişe duyuyor.

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...