Ünlü komedyen Pete Davidson, Blue Origin ile uzaya gidecek

Düzenleyen:
Ünlü komedyen Pete Davidson, Blue Origin ile uzaya gidecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Milyarder Jeff Bezos’ın şirketi Blue Origin, yeni insanlı uzay uçuşunu 23 Mart'ta başlatmayı planlıyor. NBC’de yayınlanan Saturday Night Live TV programının yıldızı Pete Davidson da yolculardan biri olacak.

Blue Origin, New Shepard roketi ile dördüncü insanlı ve toplam 20’nci uçuşa hazırlanıyor. Altı kişilik mürettebat üyeleri arasında Pete Davidson’ın yanı sıra, SpaceKids Global'in kurucusu Sharon Hagle ve eşi Marc Hagle, melek yatırımcı ve eski Party America CEO'su Marty Allen, Kuzey Karolina Üniversitesi profesörü Jim Kitchen ve Ticari Uzay Teknolojileri başkanı Dr. George Nield de yer alacak.

Blue Origin'in önceki tüm insanlı uzay uçuşlarında tanıdık isimler vardı. Blue Origin ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve havacılık öncüsü Wally Funk, Temmuz'daki ilk uçuşta yer aldı. Şirketin ikinci insanlı uzay uçuşunda ise oyuncu William Shatner, 90 yaşında uzaya çıkarak rekoru eline aldı. 

Uzay şirketi Blue Origin, Davidson’ın uçuşta ‘fahri misafir’ olduğunu ancak diğer kişilerin ödeme yapan müşteriler olduğunu belirtti. Bezos’ın şirketi, uzay uçuşlarında daha fazla ses getirmek için ünlü isimleri davet ediyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...