Uydularını Güneş fırtınasına kaptıran SpaceX, yenilerini fırlattı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Uydularını Güneş fırtınasına kaptıran SpaceX, yenilerini fırlattı

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Milyarder iş insanı Elon Musk'ın kurduğu ve CEO görevini üstlendiği uzay şirketi SpaceX, Güneş fırtınasına kaptırdığı uyduların yerine yenilerini gönderdi. Starlink internet ağı projesi kapsamında 46 uyduyu daha uzaya fırlattığını duyurdu.

SpaceX, Starlink uydu internet ağının parçası olacak 46 uyduyu, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay İstasyonu'ndan Falcon-9 roketiyle fırlattı. SpaceX üretim müdürü Jessie Anderson, "Harika bir haber, şimdi de 46 Starlink uydumuzun konuşlandırılmasını bekliyoruz." dedi. 

Bununla birlikte, 21 Şubat günü gerçekleşen fırlatma bu yılki yedinci Falcon 9 görevi. Şirketin bu yıl 50 görev yapması bekleniyor. Ayrıca son görev, 49 Starlink uydusunu yörüngeye yerleştiren 3 Şubat görevinden bu yana ilk fırlatma oldu. 

İNTERNET UYDULARI YANDI

SpaceX'in 3 Şubat günü Dünya'nın yörüngesine gönderdiği Starlink internet uydularından 40'ı, Güneş kaynaklı jeomanyetik fırtınaya kapılarak düştü. Jeomanyetik fırtına nedeniyle uyduların yerleştirildiği düşük irtifalarda atmosferik sürtünme arttı. Ayrıca fırtına, elektrikli tahrik sistemlerinin yörüngelerini yükseltmesini engelleyerek, uyduların daha yüksek irtifalara çıkamamasına neden oldu. 

SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor. Başka bir Starlink uydusu setinin 25 Şubat'ta Kaliforniya'daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden bir Falcon 9 ile fırlatılması da planlar arasında. 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...