Vestel Ventures'tan otomotiv yatırımı: Geleceğin otomobillerine mikroçipler üretecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Vestel Ventures'tan otomotiv yatırımı: Geleceğin otomobillerine mikroçipler üretecek

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Vestel gelecekte büyüme sağlayacak sektörde yeni yatırımı duyurdu. Vestel Ventures Arge A.Ş. otomotiv ve güç elektroniği çipleri geliştiren ABD merkezli Elevation Microsystems Inc. “Elevation” ile ortaklık imzaladı.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Özellikle otomotiv alanında genişlemek ve ileri teknolojiler üzerine yatırım yapmak amacıyla 2015 yılında kurulan Vestel Ventures ciddi bir ortaklığa imza attı. Otomotiv ve güç elektroniği çipleri geliştiren ABD merkezli Elevation’la ortaklık imzalayan Vestel Ventures, yakın gelecekte Elevation’ın üreteceği yeni çipleri mobilite ürünlerinde kullanmayı ve ayrıca satışa sunmayı planlıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vestel Ventures Genel Müdürü Öner Tekin, yatırımın şirketleri için son derece önemli bir adım olduğunu dile getirerek, "Vestel’in teknoloji şirketi vizyonu doğrultusunda uzun yıllardır start-up yatırımları, uluslararası iş birlikleri ve büyüme alanlarımıza yönelik yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu ortaklık Vestel’in otomotiv ekosistemi ve mobilite alanlarındaki gücünü artıracak önemli bir hamle." dedi.

Vestel Ventures'tan otomotiv yatırımı: Geleceğin otomobillerine mikroçipler üretecek

GELECEĞİN SEKTÖRÜ

Son yıllarda otomotiv elektroniği alanında önemli ilerlemeler kaydedildiğini hatırlatan Vestel Mobilite Genel Müdürü Hakan Kutlu, Elevation yatırımının bu alanda kendilerini daha da ileriye taşıyacağını ifade ederek, "Uzun yıllardır geleceğin sektörleri arasında gördüğümüz otomotiv elektroniği alanında yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Elevation yatırımı da bu vizyonun bir parçası. Önümüzdeki dönemde Vestel mühendislerinin Elevation’daki meslektaşlarıyla tasarlayacakları çipler, Vestel’in geliştireceği mobilite ürünlerinde kullanılacak" diye konuştu.

Elevation kurucusu David Nam ise Vestel yatırımına ilişkin olarak, "Elevation bugün otomotiv kalifikasyonlarına sahip, yüksek performanslı analog ve güç mikroçipleri geliştiren bir firma. Vestel ile birlikte geleceğin otomobillerinde kullanılacak mikroçipleri geliştireceğimiz için büyük heyecan duyuyoruz." dedi. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...