WhatsApp bir soruna daha çözüm buldu: Son kullanma tarihi geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp bir soruna daha çözüm buldu: Son kullanma tarihi geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp’ta hiç kısa süreliğine kullanmak için grup açtınız mı? Örneğin, bir proje için sadece 2 aylığına birlikte çalışacağınız kişilerle bir grup oluşturup, iş birliğiniz bittiğinde grubu silmeyi unuttuysanız WhatsApp tam bu tür ‘unutkanlıklar’ için yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladı. İşte WhatsApp’ın gruplara getireceği son kullanma tarihi…

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp’ın iOS 23.5.0.70 beta güncellemesi TestFlight uygulamasında yayınlandı. Bu beta sürümü kullanıcıların karşılaştığı bazı hataları düzeltmenin yanı sıra genel iyileştirmeler de içeriyor. Ancak aynı zamanda geliştirilmekte olan yeni bir özellik de ortaya çıkmış oldu.

Yeni güncellemede, WhatsApp’ın gruplar için bir son kullanma tarihi belirleme işlevi üzerinde çalıştığı görüldü. Kullanıcılar gruplar için son kullanma tarihi belirleyebilecek ve son kullanma tarihi geçen gruplar için uygulama size bir hatırlatma bildirimi gönderecek.

WhatsApp bir soruna daha çözüm buldu: Son kullanma tarihi geliyor

GRUPLARA SON KULLANMA TARİHİ EKLENECEK

WABetaInfo tarafından alınan ekran görüntüsüne göre, WhatsApp'ın gruplara getireceği son kullanım süresi, gelecekteki bir güncellemede grup bilgisinde görünecek. Şu anda gruplar için son kullanma tarihi geliştirme aşamasında ve henüz kullanıcılara sunulmadı.

Bu özellik kullanıma sunulduğunda, kullanıcılar grupların son kullanma tarihi için bir gün, bir hafta veya özel bir tarih belirleyebilecek. Ayrıca daha önce belirlenmiş olan bir sürenin sonunda fikirlerini değiştirme imkanları da olacak ve son kullanma tarihini değiştirebilecekler.

Bu seçenek kişisel olacak ve diğer grup katılımcılarını etkilemeyecek. Yani süre sonunda yalnızca siz gruptan çıkmış olacaksınız, grup silinmiş olmayacak.

Son kullanım süresinin özellikle doğum günü planları için oluşturulan kısa süreli gruplar için yerden tasarruf etmenize yardımcı olması muhtemel.

WHATSAPP DURUM SEKMESİNE BÜLTEN GELİYOR

Öte yandan, WhatsApp birçok özellik getirmeye hazırlanıyor ve bazılarını tüm kullanıcılara sundu bile. Popüler mesajlaşma uygulamasının, 'bülten' adı verilen bir yayın özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Durum sekmesinde görünecek olan bültenler sayesinde kullanıcılar, abone oldukları işletmelerin ya da medya yayıncılarının bültenlerini doğrudan uygulamada görebilecek. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...