Yapay zekadan çekilen kopyalar tarih olacak: ChatGPT Dedektörü geliştirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yapay zekadan çekilen kopyalar tarih olacak: ChatGPT Dedektörü geliştirildi

TEKNOLOJİ Haberleri

ChatGPT çıktığından beri insanlar birçok alanda kendisinden destek alıyor. Fakat öğrenciler bunu suistimal ederek ödevlerini yapay zeka araçlarına yaptırıyor. ABD'li bilim insanları, bunun önüne geçmek için bir araç geliştirdi.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, insanların konuşma tarzına benzer ve özgün metinler yazabildiği için kısa sürede popüler oldu. Ardından birçok başka şirket de kendi yapay zeka araçlarını geliştirdi. Bazı meslek grupları ve öğrenciler, yapay zekadan destek alarak işlerini ve ödevlerini yapmaya başladı. Fakat direkt olarak yapay zeka tarafından yapılan ödevler akademi alanında tartışmalara neden oldu. 

Tartışmalar nedeniyle birçok şirket, yapay zeka araçları tarafından yazılan metinleri tespit etmek için yeni araçlar üzerinde çalışmaya başladı. Hatta bu şirketler arasında ChatGPT'yi geliştiren OpenAI da yer alıyor. Kansas Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, ChatGPT tarafından yazılan metinleri tespit edecek bir araç geliştirdiklerini açıkladı.

CHATGPT İLE KOPYA ÇEKMEK TARİH OLACAK

Kansas Üniversitesi'nden bilim insanları, yaptıkları açıklamada ChatGPT tarafından yazılan akademik yazıları, yüzde 99 oranında doğru tespit eden araç geliştirdiklerini açıkladı.

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmada, insanlar ve ChatGPT tarafından yazılmış farklı alanlarda makale seçtiler. Geliştirdikleri araç, metinlerden yola çıkarak hangisinin insanlar tarafından hangisinin de ChatGPT için yazıldığını doğru tespit etti.

Gizmodo tarafından "ChatGPT Dedektörü" olarak anılan yeni araç, metinleri incelerken insanlar ve yapay zeka arasındaki belirli ayrıntılar olduğunu açıkladı. ChatGPT Dedektörü'ne göre insanlar metin yazarken geniş kelime dağarcığı ve noktalama işareti kullanıyor ve cümlelerini de genellikle bağlaçlarla birleştiriyor. Bu nedenle daha uzun ve birleşik cümleler kuruyor.

Yapay zeka ise daha az kelime dağarcığı ve noktalama işareti kullanıyor. Ek olarak bağlaç kullanmadığı için de cümleleri daha kısa oluyor. Böylece metinlerin insanlar mı yoksa yapay zeka tarafından mı yazıldığı ortaya çıkıyor.

(Gizmodo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...