YouTube ortak canlı yayın özelliğini tüm kullanıcılara sundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YouTube ortak canlı yayın özelliğini tüm kullanıcılara sundu

TEKNOLOJİ Haberleri

YouTube, içerik oluşturucuların canlı yayınları birlikte yapmasına imkan tanıyan ‘Go Live Together’ adlı yeni özelliğine kullanıma sundu. iOS ve Android cihazlardan özelliği kullanmak mümkün. 

Video akış platformu YouTube’da artık 50'den fazla abonesi olan herkes, bir konuğu iOS ve Android mobil cihazlarından canlı yayın yapmaya davet edebilir. Yeni özellik sayesinde iki kişi birlikte canlı yayın yapabiliyor. Bununla birlikte, herhangi bir zamanda yalnızca bir konuğu davet etmek mümkün ancak toplantı sahibi aynı canlı yayın sırasında yeni konukları değiştirebilir.

YOUTUBE'DA ORTAK YAYIN NASIL AÇILIR?

Ortak yayınlar YouTube'un masaüstü uygulaması üzerinden planlanabilir ancak canlı yayın sırasında hem toplantı sahibi hem de konuğun mobil cihaz kullanması gerekir. Bunu yapmak için YouTube uygulamasını açıp ‘Oluştur’a ve ardından ‘Birlikte Canlı Yayına Geçin’e tıklamanız gerekecek. Yayın ayrıntılarını ekledikten sonra ‘Bir ortak yayıncı davet et’ seçeneğine tıklayın ve ortak yayıncıya bir davet bağlantısı gönderin. Ardından, siz ‘Canlı Yayına Geç’ düğmesini tıklayana kadar bekleme odasına gönderilecekler.

Konuklar için ise minimum takipçi sayısı sınırı bulunmuyor fakat topluluk kurallarını ihlal eden konuklardan ev sahibi yayıncı sorumlu tutulacak. Bu arada, toplantı sahipleri videodan önce, videonun ortasında ve videodan sonra gösterilebilen reklamlardan gelir elde edebilecek.

YouTube, içerik oluşturucuların alışveriş canlı yayınlarını birlikte yapmasına imkan tanıyan benzer bir özellik sunarak hem ortak yayın açmaya hem de bir markanın kanalına yönlendirme yapmaya imkan tanıyor. 

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...