YouTube'da kötü yorum yapanlar yandı! Artık cezasız kalmayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YouTube'da kötü yorum yapanlar yandı! Artık cezasız kalmayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Video akış platformu YouTube, kötü yorum yapanları artık cezasız bırakmayacak. Şirket, topluluk kurallarını ihlal edici yorum yapanların 24 saat boyunca yorum yapmasını engelleyecek.

Sosyal medya şirketleri topluluk kurallarını ihlal eden davranışları önlemek için yeni yöntemlerini devreye sokuyor. Elon Musk tarafından satın alınan Twitter’da ‘ifade özgürlüğü’nün en üst seviyeye çıkması beklenirken, nefret söylemleri ve taciz içerikli paylaşımların arttığına yönelik raporlar peş peşe geliyor. Ancak video akış platformu YouTube aksine kullanıcılarını nefret ve taciz içerikli söylemlerden uzak tutmaya çalışıyor.

Teknoloji sitesi TechCrunch’ın haberine göre, dünyanın en fazla kullanıcıya sahip video akış hizmeti YouTube, yeni kurallarını uygulamaya koyulacak. Artık YouTube’da kötü yorumlar cezasız kalmayacak.

YOUTUBE'DA KÖTÜ YORUM YAPANLAR KISITLANACAK

YouTube, kötü yorumları tespit edecek ve yorumu yapan kişiyi bir bildirimle uyaracak. Bu bildirimde, topluluk kurallarından bahsedilecek ve tüm kullanıcıların bu kurallara uyması gerektiği ifade edilecek. Eğer kullanıcı, bildirime rağmen topluluk kurallarına uymazsa ve kötü yorumlar yapmaya devam ederse YouTube, hesaba kısıtlama koyarak 24 saat boyunca yorum yapmasını engelleyecek.

Video akış platformu YouTube, şu anda kötü yorumları engelleyen özelliğini yalnızca İngilizce nefret ve taciz söylemleri için devreye alacak. Ancak ilerleyen zamanlarda diğer dillerdeki kötü yorumların da tespit edilebileceği aktarılıyor. Bu arada, YouTube 2022’nin ilk altı ayında 1,1 milyardan fazla spam yorumu kaldırdı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...