YouTube'dan fan hesapları için yeni karar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YouTube'dan fan hesapları için yeni karar

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler video ve müzik akış ağı YouTube, 'başkasının kimliğine bürünme'yi engellemeye çalışıyor. Platform, ünlülerin hayran sayfalarını taklit eden hesaplar için yeni bir karar aldı.

YouTube'da ünlülerin, topluma mâl olmuş kişi veya grupların adını kullanarak açılan hayran (fan) hesapları için oldukça önemli kurallar geliyor. Bu kuralların, hayran sayfası işleten herkesin bilmesi gerekiyor. Yakında hayran sayfası işletenler, izleyicilere kanallarının orijinal sanatçı, içerik oluşturucu veya markayla bağlantılı olmadığını açıklamak zorunda kalacak.

Kanal adından veya açıklama metninden bir hayran hesabı olduğu belli değilse, bu bilgileri güncellemeleri gerekecek. Kanal açıklamasına "hayran hesabı" ifadesini eklemek tek başına yeterli olmayacak. Engadget'in haberine göre, söz konusu kural, 21 Ağustos'ta yürürlüğe girecek.

BAŞKASINI TAKLİT EDEN KANALLAR YASAKLANACAK

Yeni kurallar, YouTube'un 'kimliğe bürünme' yönergelerinde yapılan daha kapsamlı değişikliklerin bir parçası olarak görülüyor. Bununla birlikte, hayran hesabı olduğunu iddia eden ancak bunun yerine başka bir kanalı taklit eden ve aynı içeriği yükleyen kanalların yanı sıra yalnızca küçük bir ad değişikliğiyle (boşluk eklemek gibi) neredeyse aynı görünen kanallar yasaklanacak. Ayrıca kullanıcıların başka biri gibi davranarak videolara yorum yapmasına veya mevcut bir haber kanalını taklit etmesine izin verilmeyecek. 

Hayran hesaplarına yönelik bu yeni yönergeler, YouTube'un taklitçi hesaplara yönelik baskıyı artıracağını gösteriyor. Şirket, bir blog gönderisinde, "Bu güncelleme aynı zamanda izleyicilerin etkileşimde bulundukları ve takip ettikleri kanallar tarafından yanıltılmamasını ve içerik oluşturucuların adlarının ve benzerlerinin kötü amaçlarla kullanılmamasını sağlamalıdır." ifadesini kullandı. 

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...