AK Parti’den ABD’nin açıklamasına tepki: Reddediyoruz!

Düzenleyen:
AK Parti’den ABD’nin açıklamasına tepki: Reddediyoruz!

TÜRKİYE Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Dışişleri'nin açıklamasının diplomatik teamüllere aykırı olduğunu belirterek, "Bu açıklama siyasi bir açıklamadır ve demokrasi konusunda bir hassasiyet olarak kabul edilemez" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'nin Boğaziçi Üniversitesi eylemleriyle ilgili yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Sözcü Çelik, ABD Dışişleri'nin açıklamasının diplomatik teamüllere aykırı ve siyasi olduğunu beliterek, "Demokrasi konusunda bir hassasiyet olarak kabul edilemez. Bu açıklamayı içişlerimize müdahale olarak görüyor ve reddediyoruz" dedi.

"ABD Dışişleri, Diyarbakır Anneleri'nin vicdan nöbeti hakkındaki soruları geçiştirmemeli"

Çelik mesajında şu ifadeleri de kullandı:

"Demokrasi konusunda hassasiyet göstermek istiyorlarsa; öncelikle PKK'nın silah altına aldığı çocuk savaşçıları görmezden gelmemeliler. Ayrıca ABD Dışişleri, Diyarbakır Anneleri'nin vicdan nöbeti hakkındaki soruları geçiştirmemelidir. Demokratik hassasiyetin gereği bunlardır. ABD makamlarına öncelikle ülkelerindeki resmî güvenlik güçleri tarafından yapılan sistematik ırk ayrımcılığı ile mücadele konusunda hassas olmalarını öneriyoruz. Türkiye’deki gelişmeler hakkında açıklama yaparken içişlerimize müdahale anlamına gelen bir dilden kaçınmalıdırlar."

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...