Beştepe'de güvenlik zirvesi! Gündem Rusya-Ukrayna savaşı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Beştepe'de güvenlik zirvesi! Gündem Rusya-Ukrayna savaşı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Rusya-Ukrayna savaşı gündeminin ele alındığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki güvenlik zirvesi sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ele alındığı zirve, 1 saat 50 dakika sürdü.

Zirveye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan'da bulunması nedeniyle zirveye katılmadı.

GÜNDEM: RUSYA-UKRAYNA

Rusya-Ukrayna savaşı, Rusya Devlet Başkanı Putin'in orduya harekat emri ile resmen başladı. Rus ordusunun Donbas'a girmesi ile günlerdir süren diploması çağrısı sonuçsuz kaldı.

Putin bir kaç gün önce Ukrayna'daki ayrılıkçıların bağımsızlığını tanıdığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Putin'in kararına tepki göstermiş "kabul edilemez" olduğunu açıklamıştı. Türkiye'nin tutumu konusunda, ""Ukrayna’dan vazgeç' deseniz vazgeçemeyiz, çünkü ülkemizin buradaki çıkarları çok ileri derecede. ‘Rusya’dan vazgeç’ deseniz ondan da vazgeçemeyiz, çünkü onunla da şu anda gerçekten ileri derecede birlikteliklerimiz var." diyen Erdoğan dün Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmede Rusya- Ukrayna meselesi ele alınırken, Erdoğan "Gerginliğin azaltıması ve barışın sağlanması için üzerimize düşeni yaparız" açıklamasında bulundu.

 

 

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...