Ukrayna paylaştı: Bayraktar SİHA'ları Rus konvoyunu vurdu!

Düzenleyen:
Ukrayna paylaştı: Bayraktar SİHA'ları Rus konvoyunu vurdu!

TÜRKİYE Haberleri

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, 'Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin Bayraktar TB2 SİHA’larıyla Kherson şehrine giren Rus konvoyu etkisiz hale getirdiğini' duyurarak bölgede kaydedilen görüntüleri yayınladı.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği,  'Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin Bayraktar TB2 SİHA’larıyla Kherson şehrine giren Rus konvoyu etkisiz hale getirdiği' görüntüleri yayınladı.

Ukrayna'nın Tokyo Büyükelçisi Sergiy Korsunsky'de, önceki gün Türk SİHA'larıyla ilgili yaptığı açıklamayla dikkatleri çekti. Korsunsky, seyir füzelerine karşı Ukrayna'nın savunma desteğine ihtiyacı olduğunu belirtti. Ülkesinin Türkiye'den tedarik ettiği askeri ekipmanlara değinen Korsunsky, "Türkiye'nin sağladığı iyi ekipmanlarımız var, insansız hava araçları. Çok da etkililer, halihazırda kullanıyoruz. Nasıl kullanıldığına dair fotoğraflar gördüm. Harikalar" ifadelerini kullanmıştı.

BU AÇIKLAMALARDAN SONRA GÖRÜNTÜLER GELDİ

Ukraynalı yetkililerin SİHA açıklamalarından sonra sosyal medyada dikkat çeken görüntüler yayılmaya başladı. Rus askeri konvoyunun tamamen etkisiz hale getirildiği müdahalenin Türk SİHA'sı Bayraktar TB2 tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü.

BÜYÜKELÇİLİK DE PAYLAŞIMDA BULUNDU

Ukrayna Büyükelçiliği de Bayraktar TV2 ile ilgili paylaşımda bulundu. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, "Ukrayna Hava Kuvvetleri, Bayraktar TB2 SİHA'ları kullanarak Kherson şehrine giren Rus konvoyu etkisiz hale getirdi.

 

UKRAYNALI KOMUTAN DA PAYLAŞMIŞTI

Sosyal medyada yayınlanan başka bir video da ise Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Saha Komutanı olduğu bildirilen bir kişinin, Rus askerlerine seslenerek "Bayraktarları beğendiniz mi? Sizce başınızın tepesinde uçuşan nedir?" diye sordu.

Görüntülerde komutanın, "Sizinle savaşmak için her şeyimiz var. En iyisi teslim olun. Şimdilik esir alıyoruz. Şansınız varken kaçın" dediği kaydedildi.

 

 

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...