YKS'de su, akbil, kemer, bozuk para yasak mı, serbest mi? Üniversite sınavında neler yasak neler serbest?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YKS'de su, akbil, kemer, bozuk para yasak mı, serbest mi? Üniversite sınavında neler yasak neler serbest?

Üniversite Tercih Rehberi Haberleri

YKS sınavı için geri sayım başladı ve öğrenciler şimdiden sınavda yasaklanan eşyaları ve yanlarında bulunması gereken araç gereçleri merak etmeye başladı. Sınav tarihleri 18-19 Haziran olarak belirlendi ve bu önemli sınavda başarılı olmak için uzun bir süredir çalışan adaylar performanslarını sergileyecekler. Ancak, sınava girecek olan adaylar arasında " YKS'de su, akbil, kemer, bozuk para yasak mı, serbest mi” gibi sorular gündeme geldi. Peki, YKS'de su, akbil, kemer, bozuk para yasak mı, serbest mi? Üniversite sınavında neler yasak neler serbest?

YKS'de su, akbil, kemer, bozuk para yasak mı, serbest mi merak konusu oldu. Üniversite sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS), öğrenciler sınavda kullanabilecekleri ve kullanamayacakları eşyaları araştırmaya başladı. 2023 yılı YKS'ye girecek olan adaylar, uzun bir süredir ders çalışarak sınav için hazırlık yapıyor. Sınavın başarılı bir şekilde geçmesi için sınav yerlerine sokulması yasak olan eşyalar konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Peki, YKS'de su, akbil, kemer, bozuk para yasak mı, serbest mi? Üniversite sınavında neler yasak neler serbest?

YKS'de su, akbil, kemer, bozuk para yasak mı, serbest mi? Üniversite sınavında neler yasak neler serbest?

YKS'DE SU, AKBİL, KEMER, BOZUK PARA YASAK MI, SERBEST Mİ?

Adaylar ve görevliler yanlarında alyans, şeffaf numaralı gözlük, başörtüsü için kullanılan boncuklu-boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka, basit piercing, şeffaf pet şişe içerisinde su ile sınava katılabilecek.

YKS'DE KALEM, SİLGİ VERİLECEK Mİ?

Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanır. Adayların sınava kalem, silgi, kalemtıraş ve peçeteyle girmelerine izin verilmez. Bu şekilde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş), şeker, peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

ÖSYM'nin sınava oje ile girmenin yasak olduğu konusunda ise herhangi bir açıklaması bulunmuyor.

Adaylar 2022-YKS'ye girerken yanlarında hangi belgeleri bulundurmak zorundadır?

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:

1) İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)

2) Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı veya fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportun aslı

(Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında; Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait fotoğraflı Pembe/Mavi Kartın aslı, Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartın aslı, T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan "fotoğraflı, imzalı mühürlü, barkodlu-karekodlu" veya "fotoğraflı, barkodlu-karekodlu" Geçici Kimlik Belgesi de geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilir.)

Sınava girişte fotoğrafsız kimlik belgesi kesinlikle kabul edilmemektedir.
Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartında fotoğrafı olmayan adayların fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinmeleri gerekmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...