Hollywood Fatih'te yeni film çekecek

/ Kaynak: OZEL
Hollywood Fatih'te yeni film çekecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / OZEL

Ben Affleck'in başrolünde olduğu Argo, Liam Neeson'ın oynadığı Taken 2, Daniel Craig'in başrolünde olduğu James Bond Skyfall'un ardından, Kirsten Dunst da, Two Faces of January (Ocak Ayının İki Yüzü) filminin çekimleri için Türkiye'ye geliyor

nbsp;
Türkiye'deki yapımcılığını Az Celtic Films'in üstlendiği, Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi'nin Aragorn'u Vigo Mortensen ve Spiderman serisinden tanıdığımız Kirsten Dunst'ın başrolünde oynadığı Two Faces of January (Ocak Ayının İki Yüzü) filminin çekimleri Fatih'te yapılacak. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ülkemizin tanıtımına katkısı olacak yapımlara elimizden gelen desteği veriyoruz, dedi.
##tgvideo##
22 Ekim - 14 Kasım tarihleri arasında Fatih' yapılacak çekimlerde, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı önü ve çevresi, Yeni Cami önü ve çevresi, İstanbul Üniversitesi, Mercan ve çevresi, Rüstem Paşa Cami ve çevresi gibi mekanlar kullanılacak.
Dünyaca ünlü yazar Patricia Highsmith'in aynı adlı romanından uyarlama olan Gümüş Hançer Ödüllü bu eser, üç kişinin Yunanistan ve Istanbul'da polisten kaçarken yaşadıkları gerilimli serüveni konu alıyor. Psikolojik macera türündeki bu filmin yapım şirketi Working Title (Ingiltere) daha önce de ülkemizde çekilen "Köstebek" adlı filmin (3 Oscar adayı) yapımcısıydı.
Tarihi Yarımada Fatih, tarihi eserleri, sokakları, eski evleri, yapıları ve geçmişin seslerini fısıldayan havasıyla film setleri için aranılan bir ortam.

Gözde film çekim mekânı İstanbul

Türk dizilerinin ve sinema yapımlarının büyük bir bölümünün çekildiği Fatih'e şimdi de Hollywood göz dikti. nbsp; Daha önce Ben Affleck'in başrolünde olduğu Argo, Liam Neeson'ın oynadığı Taken 2, Daniel Craig'in başrolünde olduğu James Bond Skyfall filmlerinin çekimleri Tarihi Yarımada'da yapılmıştı.
Yapımcılar genellikle Fener-Balat, Sultanahmet-Ayasofya, Süleymaniye, Kapalıçarşı, Zeyrek ve Eminönü gibi tarihi dokunun yoğun olduğu bölgelerde çekim yapmak istiyorlar. Bölge bu yıl da yerli sinema ve diziler kadar yabancı dizilerden ve Bollywood'dan da büyük ilgi görmeye devam ediyor.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türk yapımlarına olduğu gibi yabancı yapımlara da destek olduklarını söyleyerek, ülkemizin tanıtımına katkısı olacak tüm projelere elimizden gelen yardımı yapıyoruz, dedi.
Fatih'te çekimleri yapılacak filmin adı: Two Faces of January (Ocak Ayının iki yüzü), Yönetmen: Hoss Amini-Yapim Şirketi: Zelus Pictures Ltd. / Working Title-Yapımcı: Robyn Slovo-Oyuncular: Vigo Mortensen, Kirsten Dunst. www.fatih.bel.tr

Türkiye'yi dünyaya tanıtan önemli yapımlar

Holliwood filmlerinin Fatih'te çekilmesi ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Çekimleri Türkiye'de de yapılan James Bond serisinin son filmi Skyfall'un ikinci fragmanında İstanbul'un görüntüleri yer aldı.
Dünyanın en uzun soluklu seri filmi James Bond'un Son filmi Skyfall'un ikinci fragmanı yayınlandı. İstanbul Eminönü ve Beyazıt'ta gerçekleşen çekimleri için ağaçlar kesilmiş, yollar kapatılmıştı. Uzun süre çekimlere rağmen fragmanda İstanbul, Adana ve Kuşadası görüntülerine yer verilmemesi büyük tepkiye neden olmuştu. Filmin yayınlanan ikinci fragmanında ise İstanbul ve Adana 'da çekilen görüntüler yer aldı.
Ben Affleck, sonunda yeni filmi 'Argo'nun internet sitesine 'Bu film, Los Angeles, Washington D.C ve İstanbulda çekilmiştir' yazdırdı.
Amerikalı oyuncu Ben Affleck, hem başrolünü hem de yönetmenliğini üstlendiği son filmi 'Argo'nun İran sahnelerini geçtiğimiz yıl İstanbul'da çekmişti.
CIA'in 1979 yılında Tahran'da rehin alınan Amerikalılar'ı sahte bir film şirketi kurarak kurtarmasını anlatan film için Balat, Eminönü ve Etiler'de çekim yapıldı. Çekimler için de pek çok cadde ve sokak trafiğe kapatıldı, ekibin rahat çalışması için her türlü kolaylık sağlandı.

Ancak filmin geçtiğimiz mayıs ayında yayınlanan fragmanında İstanbul'dan hiç söz edilmemesi hayal kırıklığına yol açtı.
Ben Affleck'in "Argo"nun resmi internet sitesinde çekimlerin İstanbul'da yapıldığını açıkça belirttiği ortaya çıktı.
Sitesinde 'Bu film, Los Angeles, Washington D.C ve İstanbul'da çekilmiştir' cümlesine yer verilen 'Argo', Amerika ve İngiltere'de 12 Ekim'de, Türkiye'de ise 30 Kasım'da vizyona girecek.

İstanbul'un tanıtım filmi gibi fragman

Başrolünü Liam Neeson`ın üstlendiği Taken 2'den İstanbul'un tanıtım filmi gibi fragman çekildi. Liam Neeson'ın başrolde oynadığı "Taken 2" adlı film gösterildiği ülkelerde büyük takdir topluyor.
Kuzey İrladalı aktör, büyük bölümü İstanbul'da geçen filmde emekli bir CIA ajanını canlandırıyor. İstanbul'da kızı ve eşine musallat olan Arnavut mafyası ile giriştiği mücadelenin anlatıldığı 'Taken 2'nin uluslar arası fragmanı da "İstanbul'un Turizm tanıtımı gibi" yönünde olumlu eleştiriler alıyor. Önemli sahneleri Balat, Kadıköy ve Haydarpaşa`da çekildi. 'Taken 2', Türkiye'de 5 Ekim'de gösterime girecek.


KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...