Arınç: Açlık grevine devam etmek ahlaki değil

Arınç: Açlık grevine devam etmek ahlaki değil

Politika Haberleri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açlık grevleriyle ilgili, "İstenilen haklar elde edilene kadar açlık grevine 'devam edeceğiz' demenin hiçbir ahlaki, hiçbir mantıki, hiçbir makul temeli yoktur. Dayanağı da yoktur. Bu talepler konuşulur, tartışılır, baştan reddedilmez. Bizim hükümetimizin tavrı budur" dedi.

Reform İzleme Grubu'nun (RİG) 27. Toplantısı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ev sahipliğinde, Bursa'da yapıldı. Crown Plaza Otel'de düzenlenen toplantının ardından Arınç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, basın toplantısı düzenledi. nbsp;
Başbakan Yardımcısı Arınç, açlık grevleriyle ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti: nbsp;"Konuya demokratikleşme açısından bakıyoruz. AB süreci açısından bakıyoruz. İnsan haklarıyla ilgili olarak görüyoruz. Dolayısıyla bir talep siyasi olabilir veya olmayabilir. Ama her demokratik talebin hükümetimiz tarafından dikkate alınacağını, konuşulacağını, tartışılacağını, parlamentonun bazı konularda karar verme yetkisini üzerinde taşıdığını ifade etmiştik. Bu haklar elde edilene kadar açlık grevine 'devam edeceğiz' demenin hiçbir ahlaki, hiçbir mantıki, hiçbir makul temeli yoktur. Dayanağı da yoktur. Bu talepler konuşulur, tartışılır, baştan reddedilmez. Bizim hükümetimizin tavrı budur. Biz hiçbir şeyi reddetmek, inkar etmek politikasını gütmedik" dedi. nbsp;

BİZ İNSANCIL YAKLAŞIM İÇİNDEYİZ
Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle devam etti: "60'ıncı günden sonra greve devam etmek isteyenlerin vücut bütünlüklerinde hayati anlamda tehlikeler meydana gelebilir. Bunu hiçbir zaman arzu etmiyoruz. Biz insancıl bir yaklaşım içindeyiz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düşüncesini kendisine ilke edinmiş bir hükümetin, bir siyasi partinin açlık grevinde bulunanların telef olması konusunda hiçbir düşüncesi ve öngörüsü olamaz. Umarım ki bugün, en geç yarın bu grevi bitirirler. İfade etmek istedikleri hususları biliyoruz. Bunların farkındayız. Bu konularda da Türkiye gerçeğini dikkate alarak, demokratikleşme ve özgürlükler konusunda adım atacağımızı bütün Türkiye'nin bildiğini ifade etmek istiyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...