Deprem geliyorum demez

- Güncelleme:
Deprem geliyorum demez

GÜNDEM Haberleri

Prof. Dr. Ali Osman Öncel, "Marmara Denizi'nde 250 yıldır beklenen deprem hâlâ olmadı. Bunu avans gibi düşünüp, kentsel dönüşüm için acele etmeliyiz" dedi.

Jeofizik Mühendisleri İstanbul Şubesi, İstanbul Üniversitesi ve Mimar Mühendisler Grubu deprem uzmanlarından oluşan heyet Tekirdağ Mürefte-Şarköy fay hattında incelemelerde bulundu. İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Simav Bargu fay ve tabakaları inceleyerek yer altındaki hareketlilik konusunda bilgiler verdi. Bargu, bölgenin jeofizik incelemeleri açısından "deprem müzesi" niteliği taşıdığını söyledi. Sorularımızı cevaplandıran İstanbul Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Öncel de, "Marmara Denizi'nde 250 yıldır beklenen deprem hâlâ olmadı. Bu bize verilen büyük bir avanstır. Kentsel dönüşüm için elimizi çabuk tutalım" dedi. nbsp;Çürük olan bütün binaların yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini kaydeden Öncel, "Güçlendirme ile zaman kaybedilmemeli. Binalar yıkılıp yeniden yapılmalı. Bizim üniversitenin fakülte binası da güçlendirildi. Ama zannediyorum çok büyük paralar harcandı. Keşke yenisi inşa edilseydi. Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakülte binaları yeniden yıkılıp yapılacak. Diğer binalar da bu şekilde yenilenmeli. Çünkü 2007 yılından sonra Türkiye'nin deprem kodu değişti. 2007 yılından sonra yapılan binalar bu tarihten önce yapılan binalara göre daha güçlü ve sağlam" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...