Yeni iPhone 5 görücüye çıktı

Yeni iPhone 5 görücüye çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

Bir önceki modelden yüzde 20 daha hafif olan iPhone 5'in ağırlığı sadece 112 gram. 7.6 mm inceliğe sahip olan iPhone 5 bu özelliği ile de iPhone 4S'ten tam yüzde 18 daha ince.




İşte iPhon5'te ilk bilgiler: nbsp; nbsp;326 ppi ile çok yüksek bir görüntü kalitesi. Yeni ekran 4 inç, yani beklendiği gibi 10,1 cm genişliğinde. Ekran çözünürlüğü ise 1136x640 piksel. 16:9 oranında.

Yeni iPhone, eskisine göre 112 gram daha hafif. Eski modelin yüzde 18'i kadar daha ince.

#
#

Ayrıca, kalınlığı sadece 7.6 mm. Böylece, bugüne kadar yapılan en ince akıllı telefon olma unvanını da ele geçirdi. nbsp;

225 saat bekleme, 8 saat 3G konuşma süresi.

30-pin dock girişi kullanan iPhone'a Bluetooth özelliği de geldi. Bu özellik yıllardır eleştiri konusu olan ve yokluğu hedef tahtası haline gelen veri aktarımındaki kısıtlama iPhonlarda tarihe karışıyor

Yeni kamera. Yüzde 40 daha hızlı fotoğraf çekimi. 8 mega piksel sensör. 3264x2448 çözünürlük. 5 katmanlı lens. f/2.4 lens yuvası. Eski modele göre yüzde 25 daha küçük. Dinamik düşük ışık moduna sahip. Mükemmel lens hizalama özelliği var

YENİSİNDE NELER VAR ?
nbsp;iPhone 5'in ekranı boyutu 4 inç. Bu şimdiye kadar üretilmiş olan iPhone ekranlarının en büyüğü. Retina display özelliğine sahip ekranın çözünürlüğü 1136 x 640. Apple'ın geliştirdiği bütün uygulamalar yeni ekran ölçülerine optimize edilmiş. Diğer uygulamalar ise şimdilik sorunsuzca kullanılabiliyor. Yeni ekranda renkler yüzde 44 daha canlu. In-cell touchscreen teknolojisininin kullanıldığı iPhone 5'in ekranı dokunuşlara karşı daha hassas hale getirilmiş.



iPhone 5'in A6 adlı işlemcisi bir önceki modele göre hem performans hem de ekran grafik hızı olarak iki kat daha hızlı. Yeni modelde ayrıca gürültü kesici özelliğe sahip 3 mikrofon var. LTE bağlantı teknolojisini destekleyen yeni modelin pili internetle kullanıma 8 saat dayanıyor, standby süresi ise 225 saat.


16, 32 ve 64 GB sabit hafızaya sahip olan modellerin 'ABD'de 2 yıllık kontratlı' satış fiyatı sırasıyla 199, 299 ve 399 dolar. 14 Eylül'den itibaren ön sipariş verilebilecek. Satışa çıkış tarihi ise 21 Eylül. iPhone 5 ilk etapta ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Avustralya, Japonya, Hong Kong ve Singapur'da satışa çıkacak.


4G ARTIK STANDART OLUYOR

Ekranı 3.5 inçten 4 inçe çıkarılan yeni model yüksek hızlı mobil şebeke türü 4Gdesteği sunuyor. Bu durum artık akıllı telefonlar için 4G'nin standardı anlamına geldiğimına geliyor. Ekranı büyüyerek 4 inçe çıkan telefon, yeni nesil A6 işlemci kullanıyor.

8 Megapiksel kamerası bulunan iPhone 5'in diyafram değeri ise f2.4 Apple'a göre yüzde 40 daha hızlı çekim yapabilen yeni kamerada daha önce standart olarak bulunmadığı için eleştirilen Panorama modu da bulunuyor. Bu modda oluşturulan fotoğraflar ise 28 Megapiksel çözünürlüğe sahip oluyor.

Video modunda Full HD çözünürlükte kayıt yapabilen yeni telefon video kayıt sırasında fotoğraf da çekebiliyor. Ön yüzünde bulunan kamerası 720p çözünürlüğünde video kayıt edebilen cihaz 3G üzerinden FaceTime desteği de sunuyor. 3 adet mikrofona sahip olan iPhone 5'te ses kayıt özelliği daha da geliştirilmiş.

Bağlantı yuvası değişti

iPhone'un en ilginç yönlerinden biri ise bağlantı yuvasının değiştirilmiş olması. Yüzde 80 daha küçük tasarlanan yeni bağlantı yuvası özel bir dönüştürücü yardımı ile eski nesil bağlantıya sahip cihazlarla da kullanılabilecek. Yeni bağlantı yuvasına Lightning adını veren Apple'ın özel dönüştürücü aksesuar sayesinde (ayrı olarak ücretli satılacak) eski cihaz ve kablolarla uyumluluk sağlaması önemli bir özellik.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...