Emniyet müdürü katiline müebbet hapis

/ Kaynak: AA
Emniyet müdürü katiline müebbet hapis

GÜNDEM Haberleri  / AA

Antalya'nın Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ı şehit eden sanık Celal Gökçe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

nbsp; nbsp;Antalya'nın Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ı şehit eden sanık Celal Gökçe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. nbsp;
Antalya'nın Konyaaltı ilçe Emniyet Müdürü 41 yaşındaki Uğur Gökcan, 22 Şubat'ta Konyaaltı-Kemer karayolunda 06 KYM 33 plakalı otomobiline benzin aldığı akaryakıt istasyonunda görevlileri tabancayla tehdit edip havaya ateş eden Celal Gökçe'yi ikna etmeye çalıştığı sırada çıkan arbedede koltuk altından vurularak şehit olmuştu. Emniyet müdürünü şehit eden Gökçe, polisler tarafından yakalanırken, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Celal Gökçe ile avukatı Deniz Yıldız, müşteki Gürhan Gökcan ve avukatlar Aziz Çetin ile Fatih Ardıç katıldı. Duruşmada söz alan şehit emniyet müdürünün eşi Gürhan Gökcan, eşinin çok iyi bir insan olduğunu, eşinin sanığın canı yanmasın, mağdur olmasın diye yardım etmeye çalıştığı sırada öldürüldüğünü söyledi. Yuvasının yıkıldığını belirten Gürhan Gökcan, "Onun yüzünden Antalya'yı terk etmek zorunda kaldım. Benzin istasyonu sahibi ve çalışanlarını da şikayetlerinden vazgeçtikleri için kınıyorum" dedi.
Uğur Gökcan'ın avukatı Aziz Çetin, "Sanık olay sırasında, onu korumaya çalışan, zarar görmemesi için çaba gösteren müvekkilimi, acımadan öldürmüştür. Sanığın en ağır cezalanın verilmesini talep ediyorum."
Sanık Celal Gökçe'nin avukatı Deniz Yıldız da müvekkilinin öldürme kastı ile hareket etmediğini savundu.
Son sözleri sorulan Celal Gökçe, "Çok pişmanım. Öldürmek istemedim. Takdir mahkemenindir" dedi.
Kısa bir ara ardından Mahkeme heyeti, sanık Gökçe'ye "Kasten insan öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanık gökçeye ayrıca "Nitelikli yağma" suçundan 6 yıl, "6136 sayılı yasaya muhalefet" suçundan 1 yıl, görevli memura direnmek suçundan ise 11 ay 7 gün hapisle cezalandırılması kararlaştırıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...