Türk basınında dijital devrim yaptık

Türk basınında dijital devrim yaptık

GÜNDEM Haberleri

"Teknolojik süreç, basılı medyanın aleyhine işliyor" diyen Albayrak, "Biz de birçok alanda kullanılan QR kodu, gazeteye uyarladık. Özellikle genç neslin ilgisini çeken bu yenilik, gazetedeki değişimin fark edilmesini sağladı" diye konuştu.

Kâh Myanmar'da Müslümanlara yapılan zulmü, kâh Suriye sınırında Esad güçlerinin terör örgütü PKK'yla iş birliğini belgeleyen kareler... Somali'de insanlar açlıktan ölürken de Türkiye Gazetesi muhabirleri oradaydı, Çukurca'da Geçimli Karakolu basıldığında da... Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından özel haberlerle gündemi sarsan gazetemiz, yaptığı teknolojik atılımlarla da dikkatli gözlerin odağında... Yenilenen web sitemiz, yüzbinlerce okuyucumuzla interaktif bağ kurmamızı sağlayan sosyal medya atılımlarımız ve yazılı basında âdeta bir devrim olan QR kod uygulamamız... Yazılı basını görsel medya ile bütünleştiren ilk gazete olan Türkiye, yaptığı son hamle ile okuyucularına, istediği makaleyi yazarın kendi sesinden dinleme fırsatı da sunuyor. Peş peşe gelen bu yenilikler, diğer medya kuruluşlarının da ilgisini çekiyor. Gazetemizin yenilenen mizanpajı ve içeriğinin yanında okuyucusuna sunduğu bu yenilikler, bu defa Cihan Haber Ajansı'nın medya haber dergisi Cihan'a geniş haber konusu oldu."QR İLE ÇIĞIR AÇTIK" Gürkan Tuzlu'nun sorularına içtenlikle cevap veren Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak, teknolojik sürecin basılı medyanın aleyhine işlediğini, dijital mecraya yönelişin artık bir mecburiyet olduğunu kaydetti. Rekabette geri kalmamak için internet sitesi ve dijital platformdaki eksiklikleri giderdiklerini belirten Albayrak, QR koda geçişteki süreci de anlattı. Bu konuda marka konumlandıran ajanslarla da görüşme yaparak bir yol haritası çıkardıklarını ifade eden Albayrak, "Kimsenin yapmadığı bir şey yapalım dedik. Tabii bu kolay olmuyor. Bir süre sonra bütün dünyada kullanılan QR kodu, haber için uygulamaya karar verdik. Bu sayede okurumuz, gazetedeki haberlerle ilgili görsel detaylara akıllı cihazlarıyla ulaşabildi. QR kod, kullanılmayan bir şey değil. Birçok insan artık bunu kartvizitinde kullanıyor. Eğer biz 'QR kod bulunmuş ve kullanılan bir şey. O zaman buna yaklaşmayalım, başka bir şey bulalım' deseydik tıkanıp kalırdık" diye konuştu. QR kod uygulamasının gazetede bir süredir devam eden içerik ve mizanpaj değişiminin farkındalığını da artırdığını kaydeden Albayrak, aldıkları olumlu tepkileri anlattı.BİR MÜJDE DAHA Okuyucularımızın görüntüleri de 'QR kod'da olacak Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak, Cihan Dergisindeki röportajında önümüzdeki dönem yapılacak yeniliklerin de ipucunu verdi. QR kodun, yakında okuyucularımıza da açılacağını müjdeleyen Albayrak, "Cep telefonun var mı? Bununla çektiğin bizim için kâfi diyoruz. Çünkü orada çok iddialı görüntü peşinde değiliz. Tam tersine daha basit, tabana yayılan ama hayattan bir parça olan şeylerin peşindeyiz. Meselâ 20 yıldan beri devam eden bir klasiğimiz var... Bir köşede okuyucularımızın gönderdiği doğum günü gibi fotoğrafları paylaşıyoruz. Şimdi de mesela 'iki dakikayı geçmeyen görüntü gönderin, yayınlayalım' diyeceğiz. Aynı sayfanın yanına QR kodunu koyacağız ve o çocuğun belki pasta kesme anı, herkesle paylaşılabilecek" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...