Mükellef olmayana 'elektrik ve gaz yok'

- Güncelleme:
Mükellef olmayana 'elektrik ve gaz yok'

Ekonomi Haberleri

Elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri, mevcut aboneleriyle ilgili olarak Maliye'ye bilgi verecek. Vergi mükellefi olmayan işletme ise doğalgaz ve elektrik abonesi olamayacak.

Kayıt dışını önlemek maksadıyla elektrik ve doğalgaz abonelikleri sıkı takibe alınıyor. Bu yolla, ekonomik faaliyette bulunduğu halde vergi mükellefi olmayan işletmelerin ortaya çıkarılması, kayıt dışının engellenmesi hedefleniyor. Maliye Bakanlığı'nın dün yayınlanan tebliğine göre kamu hizmeti veren kurum ve kuruluşlar, Maliye Bakanlığı ile bakanlık adına inceleme yapmaya yetkili kurumların isteyeceği bilgileri vermekle yükümlü tutuldu. Buna göre doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketleri, abonelerine ilişkin bilgileri vermek zorunda olacak. Mevcut ve yeni tesis edilen ve kapanan abonelik bilgileri ile gaz-elektrik kullanım bilgilerinin elektronik ortamda gönderilmesi mecburi olacak. Ödte yandan elektrik dağıtım hizmeti veren şirketler, iş yeri abone işlemi yapmadan evvel iş yeri aboneliği yaptıracak kişinin vergi mükellefi olup olmadığını Gelir İdaresi'nin internet sitesinden sorgulayacak. Vergi mükellefi olmayan işletmeye elektrik ve doğalgaz aboneliği verilmeyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...