Oğulları vermedi! El oğlu can oldu

Oğulları vermedi! El oğlu can oldu

YAŞAM Haberleri

2 yıldır karaciğer kanseri ile mücadele eden 44 yaşındaki Alişan Karataş, 19 yaşındaki bir gençten alınan organla yeniden hayata döndü.

Karaciğer kanseri teşhisi konan ve 2 yıldır nakil bekleyen 44 yaşındaki temizlik işçisine kendi oğulları organ vermeyince, yaşama umudu 19 yaşında trafik kazasında hayatını kaybeden Edirneli gençten geldi. Yaklaşık 8 yıldır Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Alişan Karataş (44), 15 yıl önce hepatit B virüsüne yakalandı. 2 yıl önce ise B hepatitine ek olarak karaciğer kanseri gelişti. Hayatta kalmak için tek çaresi karaciğer nakli olan Karataş'a gerekli organ ilk olarak yakınlarında arandı. Önce 27 ve 21 yaşlarındaki iki oğlu kendi karaciğerlerinden parça vereceklerini söylediler. Ancak daha sonra vazgeçtiler. Bekleme süresi uzadıkça hastanın tümörü ilerledi ve diğer tedavi yöntemleriyle hastalık kontrol altında tutulmaya çalışıldı. Bu süre içerisinde umutsuzluğa kapılan Karataş'a müjdeli haber Edirne'den geldi. 5 Eylül gecesi, Edirne'de 19 yaşındaki bir gencin kaza sonucu beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine organlarının bağışlandığı haberini alan sağlık ekipleri Edirne'ye gitti. Bekleme listesinde ilk sırada yer alan Alişan Karataş, aynı gece operasyona alındı ve bulunan karaciğer Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Karaciğer Nakil Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Ender Dulundu ve ekibi tarafından 6 saatlik bir ameliyat sonucunda Alişan Karataş'a nakledildi. nbsp;Tam umutsuzluğa kapıldığı sırada uygun organ çıktığı haberiyle yeniden doğduğunu söyleyen Karataş, "Allah o gencin ailesinden razı olsun. Oğullarımın bağışlamadığı hayatı onların oğulları bana bağışladı. Benim için bir başka mutluluk kaynağı da yıllarca hizmet verdiğim hastanede yeniden hayata dönmüş olmak" dedi. nbsp;
"YENİDEN DOĞDUM"
Operasyon sonrası sağlığına kavuşan Alişan Karataş, Doç. Dr. Ender Dulundu'ya minnetlerini sunarken, "Adeta yeniden doğdum. Bana organlarını bağışlayan aileden Allah razı olsun" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...