Bir fotoğrafçının gözünden: Samandağ

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bir fotoğrafçının gözünden: Samandağ

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hatay’ın Samandağ ilçesinde doğa fotoğrafçısı Meriç Aktar, çektiği fotoğraflarla kentin tanıtımına katkı sunuyor.

Meriç Aktar, Samandağ ve çevresi başta olmak üzere birçok şehri gezdiğini belirterek, daha çok insan ve doğa konulu fotoğraflar çektiğini söyledi.

Bir fotoğrafçının gözünden: Samandağ

Fotoğrafa merakının küçük yaşlarda başladığını ifade eden Aktar, "Çocuk yaşlarda, ulusal gazete kuponlarını biriktirerek edindiğim küçük filmli makineler ile fotoğraf çekmeye başladım. Fotoğraf bir tutku benim için. Öncelikle kendim için fotoğraf çekiyorum. Yani anılarımı yaşatacağım, belgeleyeceğim, sevdiklerimle paylaşacağım ve çocuklarıma miras olarak bırakabileceğim fotoğraflar benim için ön planda. Fotoğraf hayattır diye düşünürüm ve insan-doğa öğesi ağırlıklı fotoğrafları, yaşamın bizzat içinden olanları çok seviyorum. Fotoğraf çekmediğim bazı anlarda o anların bir daha yaşanmayacağına dair kaygı duyuyorum, fotoğraf çekme arzusunun, farklılıkları fark edip o anları dondurma isteği olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Bir fotoğrafçının gözünden: Samandağ
Fotoğraf çekerken, doğa fotoğrafları hariç, mutlaka insan ögesine fotoğraflarında elinden geldiğince yer verdiğini vurgulayan Meriç Aktar, "İçerisinde insan olmayan fotoğraf her zaman eksik fotoğraftır diye düşünürüm. Fotoğraf çekmeden önce, doğru ışık koşullarında, kadrajımı kompozisyon kurallarına göre ayarlar ve öyle fotoğraf çekmeye çalışırım" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...