İstanbul'u sağanak ve dolu vurdu

Düzenleyen:
İstanbul'u sağanak ve dolu vurdu

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji son dakika haberi: İstanbul'da aniden bastıran gök gürültülü sağanak ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada "Sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" uyarısında bulundu.

İstanbul'da gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. 'Sarı kod' ile uyarı veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul Avrupa Yakası ile Boğaz çevresinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İstanbul Avrupa Yakası ile Boğaz çevresinde görülen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

DOLU YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul'da sağanak yağış ile birlikte dolu yağışı da başladı. Öğle saatlerine doğru başlayan dolu yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağmur ve dolu nedeniyle E-5 Karayolunda trafik adete durma noktasına gelirken, İBB'nin trafik haritası verilerine göre yoğunluk yüzde 71’e çıktı.

AVRUPA YAKASI'NI SAĞANAK VURDU

Esenyurt ve Avcılar’da sağanak yağmur etkili oldu. Öğle saatlerinde etkisini göstermeye başlayan yağmurdan kaçan bazı vatandaşlar saçakların altına saklandı. Yağmur ve dolu nedeniyle cadde kısa sürede göle döndü.

Avcılar Cihangir Mahallesi’nde bulunan semt pazarında yağmur nedeniyle pazarcılar ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bir dükkanı ise su bastı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...