Kardeşlerin acısı bir tabuta sığmadı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kardeşlerin acısı bir tabuta sığmadı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Dört yaşındaki Ayşe ve Fatma ile iki yaşındaki kardeşleri Nuran el-İsmail’i alevler yuttu.

Konya Selçuklu’ya bağlı Hocacihan Mahallesi’nde Suriyeli bir ailenin yaşadığı iki katlı müstakil ev, önceki gece acılara sahne oldu. Evin üst katında yangın çıktı. Bu esnada alt katta misafirleriyle birlikte oturan Kader (21) ve eşi Cihat el-İsmail (23), alevleri fark edemedi. Yangını gören komşular, hem aileye hem de itfaiyeye haber verdi. Genç çift, üst katta uyuyan çocuklarını kurtarmak için çabaladı ancak evin ahşap tavanı çökünce başaramadı. İkili dışarıya çıkarılırken alevler itfaiye tarafından söndürüldü. Enkaz altından dört yaşındaki ikizler Ayşe ve Fatma ile iki yaşındaki kız kardeşleri Nuran el-İsmail’in cansız bedeni çıkarıldı.

Hamile olduğu öğrenilen Kader el-İsmail, aldığı acı haber sonrası baygınlık geçirdi. Genç kadına sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Vefat eden çocukların dayısı Muhammed as-Sef (22), eniştesinin inşaatlarda çalıştığını, boş zamanlarda da kâğıt top- layarak ailesinin geçimini sağladığını belirterek “Çocukları için ek işi yapıyordu” dedi. Cihat el-İsmail’in kuzeni Muhammed Ali as-Sef ise “Bu evde bir buçuk ay önce de elektrik kablosundan küçük yangın çıkmış, hatta eve gelen bir çocuğun elinde ve başında yanık oluşmuş. Olay öncesi 15 dakika kadar elektrikler kesilmiş” diye konuştu.

Öte yandan dün üç kardeşin cenazeleri, kucaklarda taşınarak mezarlığa götürüldü. Baba, evlatlarının başında gözyaşı döktü. Kardeşler, yan yana defnedildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...