Ayasofya’da bayram sabahı

Ayasofya’da bayram sabahı

YAŞAM Haberleri

Ne gerek vardı, kim gelecek denilen Ayasofya, bayram cemaatine yetmedi. Sultanahmet ile Ayasofya arasına hasırlar serildi, üç kıtadan gelen müminler omuz omuza saf tuttular.

İRFAN ÖZFATURA

Kurban malum telaşlı bayram, İstanbullular namazlarını kılıp dağıldılar ama misafirler uzun süre avluda kaldılar. Buluşup konuştular, bol bol fotoğraf çektirip ülkelerie yolladılar.
Arapların bayram sabahları çocukları süsleyip camiye getirme gibi bir âdetleri var, Afrikalılar da cicili bicili giyinmişler, küçük hanımların kafalarında kurdeleler tokalar. Dünyanın dört bir yanında kullanılan mahallî kıyafetler, rengârenk takkeler, fesler, sırmalı fistanlar.  
Sağ olsun bir yandan Fatih, diğer taraftan Büyükşehir Belediyesi çorba sundu onlara. Kahvaltıyı çay simitle yapanlar da vardı, üç günde Türkleşmiş ince belli bardak istiyorlar.
Haccın serbest olduğu yıllarda bu manzaraları Mekke’de yaşardık, bu sene Müslümanlar Haremeyn aşkıyla buruklar, dualarında yine Kâbe-i muazzamaya kavuşmak var. İnsanın diyesi geliyor “Süleymaniye’de bayram sabahı ile bir zirveye imza atan Yahya Kemal şu malzemeyi bir yoğuracak olsaymış var ya...”


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...