İBB 400 taksinin ruhsatı askıya alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Habertürk
İBB 400 taksinin ruhsatı askıya alındı

YAŞAM Haberleri  / Habertürk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, taksilerde İ-Taksi yerine farklı bir yazılım kullanan 400 taksinin ruhsatını askıya aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne taksilerle aynı noktaya gidilmesine rağmen farklı ücret ödendiğine dair şikayetler yapıldı.

PEŞ PEŞE İKİ TAKSİ; BİRİ 282 TL DİĞERİ 304 TL

Havalimanındaki 400 taksinin bağlanmasının ardından yapılan araştırmada edinilen bilgiye göre; olay, yaklaşık bir yıldan fazladır devam eden şikayetlerle ortaya çıktı.

İddiaya göre; Bir aile, İstanbul Havalimanı’ndan 2 taksiye bindi, peş peşe Pendik’e gitti. Peş peşe giden 2 taksiden biri 282 lira yazarken diğeri 304 lira yazdı. Aile hemen şikayetçi oldu. Aynı yere peş peşe giden iki taksideki farkın farklı taksimetreden kaynaklandığı öne sürülüyor.

YÜZDE 10 DAHA FAZLA

Denetimlerde yazılımlardan farklı bir yazılım kullandığı ve ücretin yüzde 8 ile 10 arasında daha fazla alındığı ortaya çıktı. Bu 400 taksinin ruhsatı askıya alındığı bildirildi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Habertürk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...