17 Ağustos kurbanları anıldı

Düzenleyen:
17 Ağustos kurbanları anıldı

YAŞAM Haberleri

17 Ağustos 1999’daki Marmara depreminin vurduğu Kocaeli, Sakarya, Yalova ve İstanbul’da önceki gece felaketin yaşandığı saat olan 03.02’de hayatını kaybedenler dualarla anıldı.

Yalova’da program, katılımcıların sahildeki Deprem Anıtı’na kadar yaptığı “sessiz yürüyüş” ile devam etti. Depremde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer blokların bulunduğu anıta gelen katılımcılar, deprem günü çekilen fotoğrafların bulunduğu salonları gezdi. Deprem günü kaydedilen kurtarma görüntülerini seyreden katılımcılar, ardından aynı alanda Kur’ân-ı kerim tilaveti ve okunan mevlidi takip etti. Program, deprem saati olan 03.02’de duaların edilmesiyle son buldu.

Kocaeli’deki anmalar, Kavaklı sahilinde Kur’ân-ı kerim okunmasıyla başladı. Konuşmaların ardından ölenler için dualar edildi.

Sakarya’da Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen anma programında, Kur’ân-ı kerim okundu, dualar edildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...