Türkiye derman oluyor

Türkiye derman oluyor

YAŞAM Haberleri

Türkiye’nin Suriye’de terör örgütü DEAŞ’a karşı 24 Ağustos 2016’da başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı 5. yılını geride bırakıyor.

Teröristlerden arındırılan bölgelerde hayatın normalleştirilmesi, insani ve teknik yardım kapsamında ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin sunulması ve Suriye’den Türkiye’ye hasta sevkini asgariye indirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı faaliyetler yürütüyor. Türkiye Sağlık Bakanlığına bağlı 5 hastane ve onlarca sağlık ocağı bölgede hizmet veriyor. Hastaların kendi vatanlarında tedavi edilebilmesi için sağlanan imkânlar sonucunda, binlerce kişi muayene, ameliyat ve yataklı tedavi hizmetlerinden yararlanıyor.

“İMKÂNLAR AYAĞIMIZA GELDİ”
Bab Hastanesinde tedavi gören kalp hastası Ali Osman “Sağlık imkânları ayağımıza kadar geldi. Eskiden tedavi için Halep’e, Şam’a ve bunun gibi büyük illere veya Türkiye’ye gitmek zorundaydık” dedi.
Çobanbey Hastanesinde oğlu tedavi gören Selahattin Ökkeş “Oğlum yanık dolayısıyla hastanede. Hastane idaresine ve Türkiye’ye çok teşekkür ediyorum. Fırat Kalkanı Harekâtı öncesi hastalanmaktan endişelenirdik ancak şimdi bölgeye yapılan sağlık hizmetleriyle bu endişelerden kurtulduk” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...