Karadeniz’de tomruk avı

Karadeniz’de  tomruk avı

YAŞAM Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğünce, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt, Sinop’un Ayancık ve Türkeli ilçelerinde suya kapılarak denize ulaşan ve seyir emniyetini tehlikeye atan tomruklar, toplanmaya başladı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada önceki gün başlatılan çalışmalarda ilk gün itibarıyla denizden üç bin dolayında tomruk toplanıldığı paylaşıldı. Açıklamada sel felaketi sonrasında Bakanlık olarak Türk radyo ve NAVTEX yayınları aracılığıyla bölgede seyir yapan gemilere uyarı yapıldığı kaydedildi. Acil ihtiyaç duyulan ulaşım akslarındaki sıkıntıların giderildiği ve denizlerin tomruklardan tamamen arındırılmasıyla da afet öncesi hareketliliğin büyük ölçüde normale döneceği aktarıldı. Deniz yüzeyindeki tomrukların toplanması işlemi, dünyada ilk defa kullanılan bir sistemle gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede toplama işleminde özel bir firma tarafından İstanbul’da imal edilen, çelik tellerden oluşan bir donanım kullanılıyor. Toplanan tomruk ve ağaç malzemeleri Orman Bölge İşletmesine ait toplama noktalarına getirilerek karaya çıkarıldığı ve toplama işlemini gerçekleştiren sistemin ihtiyaca göre daha fazla kullanılması için üretiminin sürdüğü vurgulandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...