Saç modeliniz yüz şeklinize uygun olmalı

Saç modeliniz yüz şeklinize uygun olmalı

YAŞAM Haberleri

Her saç modeli maalesef her yüze gitmez. Bu yüzden kuaföre gitmeden önce doğru ve uygun bir model bulmak için ilk olarak nasıl bir yüz şekline sahip olduğunuzu bilmeniz ve ona göre uygun saç modelini seçmelisiniz.

DUYGU YILMAZ

Oval: Bu yüz tipine sahipseniz çok şanslısınız. Hemen hemen her modelin yakıştığı oval yüz tipinde dikkat edilmesi gereken tek nokta yüz hatlarını kapatan modeller tercih etmemektir.

Yuvarlak: Yüzünüzü uzun ve ince göstermek isteyebilirsiniz. Saçınızın yoğunluğunu yükseltecek modeller tercih ederseniz ön plana çıkacak olan saçınız yüzünüzün yuvarlaklığını gölgeleyecektir. 

Kare: Yüzünüzde en çok keskin hatlarınız ve köşeli çeneniz dikkat çeker. Sertliğin ön planda olduğu bu yüz tipinde yine eğer yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak istiyorsanız yuvarlak modeller tercihiniz olmalı.

Üçgen: Bu yüz tipinde çenenin dar olması dikkat çeker. Yüzünüzde ideal bir orantı yakalayabilmek için saç uçlarınıza hacim vermeniz gerekiyor. Çeneden başlayarak saç uçlarına doğru yapılan iri dalgaları çok beğeneceksiniz. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...