5 öğrencinin öldüğü kazada araç sahibi de tutuklandı

Düzenleyen:
5 öğrencinin öldüğü kazada araç sahibi de tutuklandı

YAŞAM Haberleri

Afyonkarahisar'da pazartesi sabahı 5 öğrencinin ölümü, 4 öğrencinin yaralanmasıyla son bulan kazayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Şoförün ardından araç sahibi de cezaevine konuldu.

Afyonkarahisar İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyünde, beş öğrencinin ölümüyle sonuçlanan kazada şoför Adelettin Ş. (53) tutuklanmıştı. Bunun ardından araç sahibi hakkında da tutuklama kararı verildi.

BEŞ CAN GİTTİ
Adalettin Ş, 11 Ekim sabahı bölgedeki köylerden topladığı öğrencileri Alanyurt Ortaokulu'na götürmek üzere yola koyuldu. Araç, Çatağıl köyü çıkışında mıcırlı yolda kayıp ağaçlara çarptı. İçinde bulunan 10 öğrenci yola savruldu, araç hurdaya döndü. Bölgeye giden sağlık ekipleri, Melisa Demirel (14), Teslime Eser (13), Damla Duran (11), İsmail Eser (11) ve ablası Nisa Eser'in (14) öldüğünü belirledi. Yaralanan Rana Eser (12), Hakan Tek (16), Musa Eser (10), Yağmur Duran (11) ise hastaneye kaldırıldı.

KAPI KAPANMIYOR, EMNİYET KEMERİ YOK
Feci kaza sonrası şoförün aşırı hızlı gittiği, aracının kapısını iple bağladığı ve çocukların oturduğu koltuklarda emniyet kemeri olmadığı öne sürüldü. Bu iddiaların üzerine Adalettin T. tutuklanıp cezaevine konuldu.

ARAÇ SAHİBİ DE CEZAEVİNDE
Öte yandan, bugün yeni bir gelişme daha yaşandı. Soruşturmayı derinleştiren Cumhuriyet Savcılığı, Milli Eğitim Müdürlüğünden servis ihalesini alan firmadaki araç sahibi İsmail D. hakkında gözaltı kararı verdi. Bu doğrultuda, güvenlik güçleri şahsı yakaladı. Adliyeye sevk edilen İsmail D, ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak’ suçundan tutuklandı.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...