Çocuk Trafik Eğitim Parkları ile trafik bilinci küçük yaşta kazandırılıyor

Düzenleyen:
Çocuk Trafik Eğitim Parkları ile trafik bilinci küçük yaşta kazandırılıyor

YAŞAM Haberleri

İçişleri Bakanlığınca, çocuklara erken yaşta trafik bilincinin kazandırılması amacıyla kurulan "Çocuk Trafik Eğitim" parklarında, bu yılın 10 aylık döneminde 17 bin 739 çocuğa trafik kuraları teori ve pratik olarak gösterildi.

İçişleri Bakanlığınca, çocuklara erken yaşta trafik bilincinin kazandırılması amacıyla uygulama gerçekleştirdi. "Çocuk Trafik Eğitim" parklarında, bu yılın 10 aylık döneminde 17 bin 739 çocuğa trafik kuraları uygulamalı anlatıldı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle çocuk yaşlarda trafik bilincinin oluşturulması amacıyla hayata geçirilen "Çocuk Trafik Eğitim Parkları" projesi ile 4-12 yaş grubundaki çocuklara trafik kuralları uygulamalı ve teorik olarak gösterildi.

Çocuk Trafik Eğitim Parkları ile trafik bilinci küçük yaşta kazandırılıyorAksaray, Bilecik, Bursa, Karabük, Mardin, Trabzon, Osmaniye, Edirne ve Batman olmak üzere 9 ilde ise parkların yapımına devam ediliyor.

Eğitimlerde çocuklara, akülü araçlar kullanılarak, trafik kurallarına uygun durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uyulması gereken manevra kuralları, güvenli takip mesafesi, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları, trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metotları hakkında bilgiler verildi, kısa eğitim filmleri izlettirildi.

9 İLDE DAHA YAPILACAK

Ankara, Balıkesir, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, Hatay, Kars, Kırklareli, Konya, Niğde, Ordu, Tekirdağ, Uşak, Afyonkarahisar, Erzincan, Isparta, Sivas, Rize, Kocaeli, Yozgat, Şanlıurfa ve Zonguldak olmak üzere toplam 23 ilde faaliyet yürüten parklarda, bu yılın 10 aylık döneminde, 17 bin 739 çocuğa uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Aksaray, Bilecik, Bursa, Karabük, Mardin, Trabzon, Osmaniye, Edirne ve Batman olmak üzere 9 ilde ise parkların yapımına devam ediliyor.


 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...