Anlamlı bakışlara eyeliner dokunuşu | Eyeliner nasıl çekilir

Anlamlı bakışlara eyeliner dokunuşu | Eyeliner nasıl çekilir

YAŞAM Haberleri

Eyeliner, kirpik diplerine çizgi çekmek için kullanılan bir tür göz kalemidir. Makyajdaki rolü büyüktür. Çünkü gözleri vurgulamak, bakışlara anlam katmak için kullanılır.

DUYGU YILMAZ

Eyeliner’ı sürüş şekliniz ifadeyi belirliyor, görünüme çarpıcı bir etki katıyor. Ancak nasıl görünmek istediğinizle doğrudan bağlantılı olan eyeliner’ı hâliyle iyi sürmeyi bilmeniz gerek. Doğru ve düzgün bir şekilde sürüş ilk başlarda biraz zor gelip, gözünüzü korkutabilir. Birkaç deneme ile siz de hatasız sürüşü öğrenebilirsiniz.
Şu an piyasada üç çeşit eyeliner bulunuyor, deneyimledikçe sizin için kullanımı en kolay olanını tercih edebilirsiniz.

EYELINER NASIL ÇEKİLİR?
> Doğru bir eyeliner uygulaması için eyeliner ile önce gözün bitiş yerini işaretleyin.
> Kuyruklu bir eyeliner istiyorsanız, kuyruğun bitmesini istediğiniz yeri de işaretleyin ve sonra bu 2 noktayı birleştirin. Sonra bitişten göz pınarına kadar çizgiyi tek hamlede hızlıca çekin.
Kuyruklu eyeliner’a bant desteği: Yapışkanlığını azalttığınız bandı burun kenarından göz kenarına doğru yapıştırın. Bandı takip ederek açılı bir kuyruk çizin.
> Aman dikkat! Yavaş hareket etmek isteyebilirsiniz ancak bu da elinizin titremesine sebep olacaktır. Bu sebeple çizgiyi çekerken hızlı olmayı deneyin.
> Denediniz ve olmadı mı? Tüm eyeliner’ı silip bozmak yerine beğenmediğiniz kısmı pamuklu çubuğu hafif ıslatarak silebilir, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.


 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...