Cildiniz hangi yaşta ne istiyor?

Cildiniz hangi yaşta ne istiyor?

YAŞAM Haberleri

Her kadının isteği sağlıklı görünen, kırışıklıklara direnen ışıl ışıl bir cilt. Ancak cilt bakımı söz konusu olduğunda birçok insan içeriği cildine ya da yaşına uygun mu bilmeden lise yıllarından kalma yüz yıkama jeli ve nemlendirici ürünlerini kullanmaya devam ediyor.

DUYGU YILMAZ

Unutmayın yaşınız ilerlerken vücudunuzdaki hormon seviyesi de büyük bir değişikliğe uğruyor. 20’li yaşlarda başlayan cilt yaşlanma süreci 30’lu yaşlarda gözde görünür hâle gelirken, 40’lı yaşlarda ise hızlanmaya başlar.

> 20’li yaşlardan sonra ilk olarak göz çevresi olmak üzere değişiklikleri fark edebilirsiniz. Erken diye düşünmeyin ve göz çevresi kremlerine başlayın. Haftada 1-2 defa yapacağınız arındırıcı peeling ve nem maskesi yeterlidir. Sivilcelerinize nazik davranın, onları sıkmanız iz kalmasına sebep olabilir.

> 30 yaşlarda özellikle Ph değeri yüksek bir temizleyici kullanmalısınız. Hem gündüz hem de gece düzenli olarak göz çevresi kremi kullanmayı alışkanlık hâline getirmelisiniz.

> 40’lı yaşlarda cilt hücrelerinin yenilenme hızı %50’ye kadar düşer. Cildinizin yağ ve nem oranı azalarak kuruluk baş gösterecektir. Ölü cilt hücrelerini temizlemesi için bir yüz temizleme fırçası ile köpürmeyen bir temizleyiciyi düzenli kullanın. Uzman lar bu yaş aralığında bakım çantanıza boyun bölgesi için yaşlanmayı önleyici bir ürün eklemenizi öneriyor.

> 50’li yaşlarda ise ana endişe şüphesiz nem! Ciltte sarkma, ton eşitsizliği, kırışıklık baş gösterecektir. Cildinizi nemlendirerek temizleyebilecek bir ürün seçin. Güneş koruyucu da en büyük dostunuz. Geceleri ise cildinizi nemlendirmeden uykuya dalmayın.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...