Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sakarya'da hastanede ebe ve hemşire hasta yakınları tarafından darbedildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sakarya'da hastanede ebe ve hemşire hasta yakınları tarafından darbedildi

YAŞAM Haberleri  / AA

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorla tartışan hasta yakını, araya girmeye çalışan ebe ve hemşireyi darbetti.

Son dönemlerde artan sağlıkçılara karşı şiddete bir yenisi daha eklendi. Sakarya'da bir hasta ytakını doktorla tartışmaya başladı. Durumu gören ebe hemşire ise araya girmek istedi ancak hasta yakını araya giren hemşire ve ebeyi darp etti.

Olay üzerine tartışmayı durdurmak içi gelen güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle olay sona erdi. Darp edilen sağlık çalışanları ise saldırgan hasta yakınından şikayetçi oldu. Hastaneye gelen polis ekipleri saldırgan hasta yakınını ve sağlık çalışanlarını karakola götürdü. Burada hemşire, ebe ve hasta yakınının ifadeleri alındı.

'SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ' 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü, ebe ve hemşirenin darbedilmesini kınadı. Son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiili şiddet olaylarının yaşanmasının üzülerek takip edildiği vurgulanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Son olarak bugün SEAH Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğimizde iki sağlık çalışanımızın darbedilmesini de esefle kınıyoruz. İşi insanlara şifa dağıtmak olan hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet eylemlerinin sonuna kadar takipçisiyiz." ifadeleri kullanıldı.

DOKTORU TEHDİT ETTİĞİ İDDİA EDİLEN KİŞİ

Öte yandan, Sakarya'da görevli ortopedi doktorunu sosyal medya üzerinden tehdit ettiği öne sürülen kişinin de polis ekiplerince ifadesi alındı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...