Afetten inanılmaz kurtuluş

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Afetten inanılmaz kurtuluş

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Karadeniz afetin yaralarını sarmaya çalışıyor. Seferber olan ekiplerin uzattığı her el bir başka yüreğe dokunuyor. Kastamonu Bozkurt’ta mahsur kalan ailenin bebeği de simge karelerden biri oldu… Görevlinin şefkatle kucağına aldığı minik, hayata sımsıkı tutunmayı başaranlardan sadece biri…

Emniyet Genel Müdürlüğü`nün paylaştığı bir başka karede selden kurtarılan bir başka bebeğin bu fotoğraf "hayata tutunmak" notuyla paylaşıldı.

Selin vurduğu Batı Karadeniz’de 27 kişi hayatını kaybederken yüzlerce vatandaş da ölümden döndü.

Kimi bölgelerde selin yüksekliği ikinci kat seviyesine kadar ulaştı.

Nehir gibi çağlayan sokaklar yüzlerce kişiyi evlerine hapsetti…

Çareyi çatıya çıkmakta bulan vatandaşların yardımına AFAD ve Mehmetçik helikopterlerle yetişti.

Suyun daha düşük olduğu noktalarda botlar devre girdi.

1738 kişi tahliye edildi
Bartın’ın Ulus İlçesinde 341, Kastamonu’da 925, Sinop’un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 472 afetzede helikopterlerle tahliye edildi.

Tahliye edilen afetzedeler için öğrenci yurtları açıldı.

Bölgede yürütülen çalışmalara AFAD, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, 112, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, İl Özel İdaresi, İHH ve YEDAŞ’tan yüzlerce personel katılıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...