Almanya ölüme terk etti: Gurbetçi aile Türkiye’den yardım istedi

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Almanya ölüme terk etti: Gurbetçi aile Türkiye’den yardım istedi

YAŞAM Haberleri  / Sabah

Almanya’da Wiesbaden kentinde yaşayan Osman Kızılkaya gittiği hastaneden ‘bir şeyi yok’ diyerek eve gönderildi. Yaşlı adam çok geçmeden fenalaştı. Başka bir hastaneye nakledilen yaşlı adam, "Beyin ölümü gerçekleşti" iddiasıyla ölüme terk edildi. Çocuklarının sözlerine gözyaşlarıyla tepki veren yaşlı adamın yaşaması için ailenin tek umudu Türkiye’ye nakledilmesi.

Geçtiğimiz şubat ayında fenelaşan 59 yaşındaki Osman Kızılkaya hastaneye kaldırıldı. “Önemli bir şeyin yok” diyerek eve gönderilen Kızılkaya, kısa süre sonra fenalaşarak yere düştü. Beyninde pıhtılaşma olan Osman Kızılkaya aynı hastaneye tekrar gitti. Birkaç saat hastanede tutulan Kızılkaya sonra 500 kilometre ilerdeki bir hastaneye nakledildi.

“BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ DEDİLER”

Kızılkaya'nın kızı Hasret ve oğlu Cabir babalarının tedavi gördüğü hastanede iyi tedavi edilmediğini belirterek, "Bizimle hep asistan doktorlar muhatap oluyor. Yeterince ilgilenilmediği gibi, bilgi de verilmiyor. Bize babamızın beyin ölümünün gerçekleştiğini ve hiçbir tedaviye cevap vermediğini söylediler. Ama bu doğru değil. Babamız sorularımıza gözlerini oynatarak cevap veriyor" dedi.

TÜRKİYE’DE TEDAVİ OLMASINI İSTİYORLAR

Ailenin SABAH'a geçtiği video görüntülerinde de Osman Kızılkaya'nın çocuklarının sorularına net şekilde gözlerini oynatarak cevap verdiği görülüyor. Çocuklarının sorularına gözleriyle cevap veren Kızılkaya ağlıyor, gözlerini açıp oynatabiliyor. Babalarının Türkiye'ye götürülüp orada tedavi edilip kurtarılmasını isteyen aile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yardım bekliyor.

ALMANYA’NIN ÖLÜME TERK ETTİĞİ YAŞLI ADAM ÜZÜNTÜDEN AĞLIYOR

Almanya'daki hastanenin "beyin ölümü gerçekleşti" iddiasıyla ölüme terk ettiği Osman Kızılkaya, çocuklarının sorularına bir veya iki gözünü kapatıp cevap veriyor, üzüntüden ağlıyor. Çocukları babalarının Türkiye'ye götürülüp kurtarılmasını istiyor...

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...