Çanakkale'deki orman yangını, soğuk hava depo tesislerine yaklaştı

Düzenleyen:
Çanakkale'deki orman yangını, soğuk hava depo tesislerine yaklaştı

YAŞAM Haberleri

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde başlayan orman yangını lodosun etkisiyle hızla yayılıyor. Alevler, tarım kredi kooperatifinin soğuk hava deposuna kadar geldi.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Toluklar köyünde tarım arazisinde saat 14.30 sıralarında çıkan yangın, ormanlık araziye sıçradı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyen alevler, Külcüler ile Çırpılar köyü arasındaki ormanlık araziye kadar ulaştı.

Gece saatlerinde etkili olan lodos yangını daha da alevlendirdi. Bölgeye Balıkesir'den de takviye ekip geldi. Ekiplerın çalışmaları sürerken yangın, Çırpılar köyü yakınlarında Tarımsal Kalkınma Kooperatifi elmaların saklandığı soğuk hava deposu yakınlarına kadar geldi. Alevler tesislere 500 metre kadar yaklaştı.

Köylüler, elmaları ilaçladıkları tarım makinalarına su doldurarak yangına müdahale etmeye çalışıyor. "Özellikle Türkiye’nin batı bölgelerinde 31 Mart'tan itibaren etkili olan şiddetli lodosun hafta sonu da sürmesi bekleniyor. Lodosa bağlı düşük nem ve yüksek sıcaklıklar orman yangınları riskini artırıyor" şeklinde açıklama yapan Orman Genel Müdürlüğü, vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...