Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Devlet desteğiyle başladı, şimdi taleplere yetişemiyor! Eskişehir'in toprağı Avrupa'ya gönderiliyor

Devlet desteğiyle başladı, şimdi taleplere yetişemiyor! Eskişehir'in toprağı Avrupa'ya gönderiliyor
Fotoğraf Başlığı Devlet destegiyle basladi, simdi taleplere yetisemiyor! Eskisehir'in topragi Avrupa'ya gönderiliyor

Eskişehir'de baba mesleğini sürdüren Ömer Eren’in, devlet desteğiyle üretimine başladığı çömlekler aralarında Amerika, Almanya, Rusya ve Arabistan'ın da bulunduğu çok sayıda ülkeye ihraç ediliyor.  

Kaydet
a- | +A

Baba mesleği olan çömlekçiliği sürdüren Ömer Eren, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamış olduğu esnaf destek paketinden yararlanarak üretime geçti. Kısa sürede üretimini hızlandırarak işini büyüten Eren, 2025 yılında dünyanın dört bir yanına ihracat yaptıklarını belirtti.

Devlet desteğiyle başladı, şimdi taleplere yetişemiyor! Eskişehir'in toprağı Avrupa'ya gönderiliyor - 1. Resim
Başlık ResmiDevlet desteğiyle başladı, şimdi taleplere yetişemiyor! Eskişehir'in toprağı Avrupa'ya gönderiliyor - 1. Resim

''O KREDİNİN SAYESİNDE ÜRÜNLERİMİZ BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNE ULAŞTI''

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eren, "Baba mesleği, fakat biz bu mesleği biraz daha geliştirdik. Güveç mangalın üretimine 2018 yılında başladık. O zaman cebimizde 5 bin TL vardı. Tabii bu süreçte biraz sıkıntı yaşadık. Maddi anlamda işlerimizi ilerletemedik. Ta ki Sayın Cumhurbaşkanımız esnaflara bir destek paketi açıklayana kadar. Çürümeye yüz tutmuş meslek gruplarına 50 bin TL faizsiz kredi açıklaması yaptı. Biz de bunu duyunca hemen krediye başvurduk ve bu süreçte, sağ olsun, banka bize yardımcı oldu. Krediyi aldık ve bugün itibarıyla o kredinin sayesinde birçok Avrupa ülkesine ihracat yapıyoruz. Bu ay içerisinde Amerika'ya bir ihracatımız olacak. Almanya, Rusya, Arabistan gibi ülkelere de ihracat yaptık" ifadelerinde bulundu.

Devlet desteğiyle başladı, şimdi taleplere yetişemiyor! Eskişehir'in toprağı Avrupa'ya gönderiliyor - 2. Resim
Başlık ResmiDevlet desteğiyle başladı, şimdi taleplere yetişemiyor! Eskişehir'in toprağı Avrupa'ya gönderiliyor - 2. Resim

''ÜRÜNLERİMİZDE KANSEROJEN MADDE BULUNMUYOR''

Eskişehir'in toprağını dış ülkelere göndermenin kendilerini hem mutlu ettiğini, hem de gururlandırdığını vurgulayan Eren, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu ürün sağlığa çok faydalı. Duman, is, ateş görmeden etlerinizi ve yemeklerinizi sağlıklı bir şekilde yapabiliyorsunuz. Her konuda sağlıklı ve çok da lezzetli. Birçok ülkede sağlık sorunları var. Biliyorsunuz, yakın bir zamanda bir pandemi geçirdik. Böyle olunca, vatandaş daha çok dikkat ediyor. Bizim ürünümüzde hiçbir şekilde kanserojen madde bulunmuyor. Malum, diğer mangallarda kömürden dolayı dumanda kanserojen madde var, ama bizim ürünümüzde böyle bir şey yok. Dumanı, isi kesinlikle görmüyor. O yüzden hem sağlıklı hem de çok lezzetli ürünler yapabilirsiniz."

BAKMADAN GEÇME
Oltu Çayı’nda saatler süren mücadele! Metrelerce sürüklendi, ekipler seferber oldu
HABER

Oltu Çayı’nda saatler süren mücadele! Metrelerce sürüklendi, ekipler seferber oldu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.