El Nino başladı! Dünya kasıp kavrulacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
El Nino başladı! Dünya kasıp kavrulacak

YAŞAM Haberleri

ABD'li yetkililer, Dünya’da ısınmaya neden olan El Nino hava olayının başladığını duyurdu. Bilim adamları, 2024'ün muhtemelen en sıcak yıl olacağını belirtti. Bu sene hava sıcaklıklarının rekor derecelere ulaşacağı kaydedildi.

Büyük Okyanus'ta El Nino hava olayı başladı. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) tarafından yapılan açıklamada, bütün gezegeni etkileyen hava olayının önümüzdeki aylarda etkisini kademeli olarak artıracağı belirtildi. NOAA’dan İklim Bilimci Michelle L’Heureux, El Nino’nun gücüne bağlı olarak dünyanın bazı bölgelerinde kuraklık ve şiddetli yağış riskinin artması gibi çeşitli olumsuz etkilere yol açabileceğini ve gezegenimizde sıcaklık rekorunun yaşanabileceğini ifade etti.

AMERİKA'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ, ASYA'DA KURAKLIK

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ise geçtiğimiz mayıs ayında, Sentinel-6 Michael Freilich adlı uydudan alınan bilgilere göre Büyük Okyanus’un ekvatoral kesiminde El Nino’nun gelişmekte olduğuna dair işaretler olduğunu bildirmişti. El Nino’nun Afrika’da, Avustralya’da ve Asya kıtasının bazı bölgelerinde kuraklığa, Hindistan’daki muson yağmurlarının zayıflamasına, Amerika kıtasının güney ve orta kesimlerinde ise şiddetli yağışlara sebep olması bekleniyor.

KÜRESEL SICAKLIK REKOR KIRABİLİR

İngiliz bilim adamları ise El Nino’nun şu anda güçlendiğini ve 2023’ün sonunda en güçlü haline ulaşacağının tahmin edildiğini aktardı. Araştırmacılar, 2024 yılında yeni bir küresel sıcaklık rekorunun yaşanma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...