'Halk memnun' dedi, ulumaya devam etti! Panolarda bile resmi var...

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Aksaray’da otobüs durağında çalışan Mehmet amca yolcuları kurt gibi uluyarak yönlendiriyor. Yaşadığı mahalleye de Kurtlar Vadisi adını vermiş, 'halk memnun' diyor bildiğini yapmaya devam ediyor. Panolardaki resimleri de dikkat çekti.

Aksaray’da 21 yıl önce halk otobüslerinin sefer düzenlemesi ve sabit durak bekçiliğinde çalışmaya başlayan 78 yaşındaki 'Memo Dayı' lakaplı Mehmet Kaya, hem şoförlerin hem de vatandaşların sevgisini kazandı. Kaya, işe ilk başladığında şehre sürekli kurtların indiğini bu sebeple de yaşadığı mahalleye Kurtlar Vadisi adını verdiğini söyledi. Mehmet dayıyı farklı yapan ise otobüs seferlerini yönetirken kullandığı yöntem oldu. 

'Halk memnun' dedi, ulumaya devam etti! Panolarda bile resmi var...

YOLCULARI ULUYARAK ÇAĞIRIYOR

Aksaray Lisesi yanındaki sabit durakta çalışan Kaya,  TOKİ Cumhuriyet Mahallesi'ne yapılan seferler için gelen yolcuları “Haydi kalkıyor Kurtlar Vadisi TOKİ” diye seslenerek davet edip anonsun sonunda kurt gibi uluyor.  Durakta diğer semt ve mahallelere de kısa isimler uyduran Mehmet amca her anonsuna uluyarak başlayıp uluyarak son veriyor. Her 5 dakikada bir kalkış yapan otobüslerin saatleri geldiğinde sürücülerle komik diyaloglara giren Kaya, yola çıkanları da el sallayarak uğurluyor.

'Halk memnun' dedi, ulumaya devam etti! Panolarda bile resmi var...

MAHALLEYE İNEN KURTLARDAN ESİNLENDİ

Kışın dağdan inen kurtlardan esinlenerek oturduğu ve otobüs seferlerini yönlendirdiği mahallenin durağına isim koyduğunu anlatan Mehmet Kaya, “Ben 1945 Aksaray doğumluyum. Önceden şofördüm. Mesleğimi de çok seviyordum. Fakat şimdi uzun yollar olduğu için dayanamadım. Geldim burada oyuncak satmaya başladım. Sonra bu durakta işe başladım. Aşağı yukarı 20-21 senedir bu durakta halka hizmet ediyorum. İşimden memnunum halk da memnun, şoför arkadaşlar memnun çok şükür elhamdülillah işimi seviyorum. TOKİ 5. Etap'ta oturuyorum. O zamanlar orada hiç apartman yoktu. Pencereden baktığımız zaman dağdan inen kurtlar orada uluyorlardı. Ondan sonra kendi kendime durağın adını Kurtlar Vadisi koyalım dedim. İçimden geldi, hoşuma gitti.

'Halk memnun' dedi, ulumaya devam etti! Panolarda bile resmi var...

"ARA SIRA ULUYORUM, VATANDAŞLAR ÇOK MEMNUN"

Şimdi burada bağırıyorum. TOKİ, Diş Hastanesi, Göç İdaresi, Cuma Pazarı, Hastane, Postane, Tımarhane, Mezbahana diyorum ondan sonra Kurtlar Vadisi diyorum. TOKİ deyince sonunda uluyorum. Böyle ara sıra uluyorum arkadaşlarda memnun kalıyor. Yolcularımızda memnun oluyor” dedi.

'Halk memnun' dedi, ulumaya devam etti! Panolarda bile resmi var...

BEKÇİ KULUBESİNE RESMİ ÇİZİLDİ

Kulübesine belediye ressamı tarafından resminin çizildiğini anlatan Mehmet Kaya, “Benim resmim duvardaydı. Belediyenin ressamı arkadaş yaptıydı. Bazı arkadaşlar çekemediğinden neden bizim resmimiz yok, bizimde resmimiz olsun derken belediye yasakladı. Oradan kaldırıldı. Ondan sonra burada bizim bir şoför arkadaşımız var Allah razı olsun ondan o arkadaşımız belediyeye gitti geldi. Müdür beyin yanına gitti, müdür beyde arkadaşımı kıramadı. Kıramayınca resmi kulübesine yapın dedi. Sonra kulübeye yaptılar. Burada gelirler resmimi çekerler. Burada benle beraber resim çekiyorlar. Hepsini yapıyorlar çünkü halk seviyor beni” diye konuştu.
TOKİ Durağında şoförlük yapan Erol Kılıç ise Mehmet amcaya olan sevgilerini anlattı. Kılıç, “Memo dayı bizim için durağın vazgeçilmezi, o bir markadır. Günlük ailemizden daha çok onu görüyoruz. Yani vazgeçilmez bir insan, anlatılacak gibi değildir. Kelimelerle anlatılmayacak kadar mükemmel bir insan, Kurtlar Vadisi TOKİ’nin tek başkahramanı var oda Memo Dayı, başka da üstüne tanımam” dedi.

 

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...