İzmir depreminin simge ismi Elif'in babası gönülleri fethetti!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim 2020'de yaşanan depremden 65 saat sonra enkaz altından çıkarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek'in aynı felakette abisini kaybetmişti. Elif kurtuluşu ile İzmir depreminin simgesi olmuştu. Baba Oğuz Perinçek şu sıralar kurduğu Yüreklere Umut Vakfı'yla depremzedelerin yaralarını sarıyor, yardım ve destekleri ile gönülleri fethediyor...

İzmir depreminin simge ismi Elif'in babası Oğuz Perinçek, kurduğu Yüreklere Umut Vakfı'yla Hatay'da afetzedelere umut oluyor. 

İzmir depreminin simge ismi Elif'in babası gönülleri fethetti! - 1. Resim

İZMİR DEPREMİNİN SİMGESİ OLMUŞTU

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde 7 yaşındaki oğlu Umut'u kaybeden Oğuz Perinçek'in (48) kızı Elif felaketin simge ismi olmuştu. Yaşadığı felaketin acısını unutamayan baba, Hatay'daki depremzedelere yardım için kolları sıvadı.

İzmir depreminin simge ismi Elif'in babası gönülleri fethetti! - 2. Resim

Fotoğraftakiler Umut ve Elif Perinçek

Depremde 25 bine yakın insanın hayatını kaybettiği enkaz kente desteklerini bir an olsun esirgemeyen Perinçek, İskenderun ilçesinde bulunan konteyner kentte afetzede vatandaşlara gıda malzemesi ve giyecek dağıttı.

İzmir depreminin simge ismi Elif'in babası gönülleri fethetti! - 3. Resim

Yaptığıyla örnek olan baba, bir daha depremde canlar yansın istemiyor.

İzmir depreminin simge ismi Elif'in babası gönülleri fethetti! - 4. Resim

KURDUĞU VAKIF İLE DEPREMZEDELERİN YARDIMINA KOŞTU

Depremde oğlunu kaybetmesinin ardından kurduğu Yüreklere Umut Vakfı'yla vatandaşlara yardım eli uzatmaya başladığını belirten Perinçek, "Ben 30 Ekim depreminde maalesef oğlumu kaybettim. Benim tüm çocuklarım ve eşim enkaz altındaydı. Oğlumuzu kaybettikten sonra acılarımızı biraz daha hafifletebilmek adına Yüreklere Umut Vakfını kurduk. 6 Şubat depremi yaşandığı zaman biz tabi ki yerimizde duramadık. Bir şeyler yapmak istedik.

İzmir depreminin simge ismi Elif'in babası gönülleri fethetti! - 5. Resim

6 Şubat'tan itibaren defalarca bu bölgeye geldik. Yardımcı olmaya çalışıyoruz, acılarını paylaşıyoruz. Bizde depremi yaşadığımız için buradaki insanları çok iyi anlıyoruz. O insanlarda bizim depremzede olduğumuzu benim de oğlumu kaybettiğimi öğrenince biraz daha duygularını yoğun yaşıyorlar. Onun için defalarca geldik. Bugün ise yardım ve destek amacıyla özellikle çocuk odağında ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 4 arkadaşımız vakıf adına geldi. 146 koli malzeme getirdik. Bunu da ihtiyaç sahiplerine özellikle konteyner kentte yaşayan kardeşlerimize dağıtıyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...