Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Sit alanında kaçak kazı yapan 6 kişi yakalandı

Sit alanında kaçak kazı yapan 6 kişi yakalandı

Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'nde SİT alanında define ve tarihi eser bulmak için kaçak kazı yapan 6 kişi, jandarma ekiplerince yakalandı.

Kaydet
a- | +A

İl Jandarma Komutanlığı ile Mihalıççık İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda daha önce Mihalıççık İlçesi'ne bağlı köy olan Çardak Mahallesi Yayla mevkiinde SİT alanında kaçak kazı yapan şüpheliler Y.G. (64), B.Ö. (64), B.K. (57), M.S. (56), Z.A. (55) ve S.K. (34) yakalandı. Gözaltına alınan 6 şüphelinin bulunduğu araçta 1 jeneratör, 1 büyük beton matkabı, 1 dürbün, 1 fotoğraf makinesi, 7.65 m. çapında ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 39 mermi, 10 litre ispirto, 30 metre aydınlatma kablosu, yeraltındaki kültür varlıklarını tespit etmede kullanılan el yapımı cihaz, 20 metre uzunluğunda halat, kazma, kürek, çekiç, balta, balyoz ile kazıda çıkarttıkları taşlar ele geçirildi.
Jandarma yetkilileri kaçak kazı yapan şüphelilerin sorgulamalarının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceğini bildirdi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.