Tohumunu yurt dışından getirdi... Şimdi taleplere yetişemiyor

Düzenleyen:
Tohumunu yurt dışından getirdi... Şimdi taleplere yetişemiyor

YAŞAM Haberleri

Yurt dışından getirdiği tohumu eken girişimci, aldığı hasatla taleplere yetişemez hale geldi. Görenlerin şaşkına döndüğü o tohumlardan, sofraların vazgeçilmezi nohutun siyahı çıktı.

Tam bir şifa deposu olan siyah nohutun faydaları saymakla bitmiyor. Bursa'da aktar dükkanı bulunan bir girişimci de, geçtiğimiz yıl yurt dışında gördüğü siyah nohut tohumlarını Türkiye'ye getirip ekti.

Bu sene ektiği tohumların hasadını yapıp, dükkanında satışını yapan Serdar Çelik, gelen taleple şaşkına döndü. Siyah nohut yemeklerini deneyip seven vatandaşların tekrar tekrar almaya geldiklerini belirten Çelik, bu sene hasadı yapılan ürünün 500 kilodan fazla satıldığını aktardı.

Protein değeri yüksek ve diğer besin maddeleri Türkiye'de yetişen beyaz nohutlara göre daha yüksek olan siyah nohutun vatandaşlar tarafından tadı çok beğenildi. Artan talep sebebiyle gelecek yıl daha fazla nohut ekmeyi düşünen Çelik, siyah nohutun kilosunu ise 40 liradan satıyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...