Türk Kızılay, İstanbul'da beklenen kar yağışı için hazır

Düzenleyen:
Türk Kızılay, İstanbul'da beklenen kar yağışı için hazır

YAŞAM Haberleri

Türk Kızılay, İstanbul'da 4-5 gün boyunca sürmesi beklenen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası ve yağış için hazırlıklarını tamamladı.

Türk Kızılaydan yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle İstanbul ve çevresi için "turuncu" alarm verdi, 4-5 gün boyunca kar yağabileceğini bildirdi. İstanbul'da gece yarısından itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın etkili olabileceği belirtildi.  Ardından 10-14 Mart tarihlerinde bütün okullar tatil edildi ve kamu kurumlarında çalışanlar idari izinli sayıldı.

AFAD Hasdal Yerleşkesi'nde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi katılımıyla gerçekleştirilen "Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı" yapıldı. Toplantıya katılan Türk Kızılay, hazırlıklarını tamamlayarak vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için profesyonel çalışanları ve gönüllüleriyle sahada mücadele edecek. Afet müdahale ekipleri ve gönüllü görevlendirmelerini yapan Kızılay, İstanbul ile çevre şehirler arasındaki bağlantı yolları olan Kuzey Marmara ve TEM Otoyolları üzerindeki beslenme planını oluşturdu.

Kuzey Marmara otoyolunda 21 noktada, TEM otoyolunda ise 14 noktada beslenme desteği sağlanması planlanıyor. Kızılay, ayrıca İstanbul özelinde ilk etapta 120 personel ve 150 gönüllü ile çalışmalarını yürütecek.


 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...