Meral Hanım hangi eve dönecek?

A -
A +
MHP lideri Devlet Bahçeli tam bir siyaset ustası.. Partisi ve kendisi ne fırtınalar atlattı.. Salvoların hepsini de ustalıkla savuşturmasını bildi.. Sonra da gereğini yaptı.. ’Beka’ her zaman kırmızı çizgisi oldu.. Yumruğunu Türkiye düşmanlarının yüzüne korkusuzca indirdi.. Keskin virajlardaki dokunuşlarını bu millet hiçbir zaman unutmayacak..Devlet Bey’in siyasi hamleleri her zaman hedefi vurmuştur.. Kullandığı kelimeler ve cümleler geleceğe dair önemli işaretler verir.. Peş peşe, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çağrılar yaptı malum.. 5 Ağustos’taki sözlerini geçen hafta yine tekrarladı: -Evine dön..” Tabii ki Devlet Bey durup dururken bu cümleyi kurmadı: 1- Devlet Bahçeli ’ev’ derken MHPyi mi yoksa Meral Hanım'ın evini mi kastetti?2- İYİ Partideki MHP kökenli milletvekilleri için de davet geçerli mi? Tabii ki MHP Genel Merkezindeki değerlendirmeler en doğru sonuçları verir: -“Çok net, Devlet Bey Bu işleri yapamıyorsun evine git’ dedi..”Kongreden beri İYİ Parti’de işler pek iyi gitmiyor..Anlaşılan Meral Hanım’ı zorlu bir süreç bekliyor..Israrla erken seçim istemesinin nedeni belki de dağılmaya kadar varabilecek parti içi karışıklıklar.. Ama aradığı ’erken seçim can simidi’ne ulaşamadı.. İkinci sorunun cevabı ise bazı şartlara bağlı..
Bütün milliyetçi kökenli İYİ Partililerin de bu çağrıyı içselleştirmesi bekleniyor..
-MHPye göre bu muhasebe hâlâ yapılmadı.. Yapılmış olsaydı çoktan istifalar gelirdi..
-İYİ Parti’nin Demirtaş’ı terörist olarak görmemesi onları rahatsız ediyor mu, etmiyor mu? -Sorgulamanın yapılmamasının asıl nedeni siyasi ikbal.. -HDP ile birlikte hareket etmeyi ve Anayasa yapmayı sinelerine çekebiliyorlar.. -Tepki gelmeyince de İYİ Parti yönetimi HDPye yaklaşma yolunda yeni adımlar atıyor.. -Partideki ‘milliyetçi isimler’ taviz üzerine taviz veriyor..   SİYASİ ÇİZGİLERİ YOK   Peki, kendisini milliyetçi olarak konumlandıran bir parti, HDP ile nasıl bu kadar yakınlaşabiliyor? Milliyetçi Hareket Partisi’ne göre İYİ Parti nereye savrulduğunu kendisi de bilmiyor.. -Siyasi çizgileri yok.. -Ne yaptıklarını bilmiyorlar.. -’Güçlendirilmiş parlamenter sistem’ diyorlar ama ellerinde çalışma bulunmuyor.. Laf olsun torba dolsun hesabı.. -Bir defa, dünyada, ’güçlendirilmiş parlamenter sistem’ diye bir şey yok.. -Bir de bakıyorsunuz "Selahattin Demirtaş serbest bırakılmalı” diyorlar.. Ardından da milliyetçiliğe toz kondurmuyorlar.. Böyle bir siyaset tarzı olmaz.. Türkiye bunu kabul etmez.. İnsanlarla dalga geçmektir bu..   AK PARTİ VE MHP İKİ AYRI PARTİ   MHP’ye göre yeni bir oyun daha sahneye kondu.. Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş bahane edilerek yeni bir siyaset geliştirilmeye çalışılıyor: -“Cumhur İttifakı parçalanıyor..”-Biz iki farklı siyasi hareketiz.. Koalisyon değiliz.. Biz ittifak ortağıyız..-AK Parti ile MHP’nin tabii ki farklı düşünceleri ve olaylara farklı bakış açıları olacaktır.. -Bülent Arınç ve Numan Bey’le ilgili kanaatlerimizi söyledik.. Ama buradaki hadise ’Cumhur İttifakı bozulsun’ mantığı ile hareket değil.. Ama onlar mal bulmuş mağribi gibi bunu fırsat olarak değerlendirmeye çalışıyorlar.. -"Aaa bakın Cumhur İttifakı yıkılıyor.. Aaa seçim var, diyorlar”.. Hayır kardeşim seçim yok.. Seçim 2023’te. Kendilerini ona göre hazırlasınlar.. Hiç uğraşmasınlar Cumhur İttifakı'nı bozamazlar..   MİKROSKOBİK PARTİLER   MHP, Deva ve Gelecek Partilerinin 2023 seçimlerini göremeyeceğini düşünüyor. Parti kurmaylarına göre: -Birini FETÖ kurdurdu, diğeri ’çözüm süreci’ mantığı ile ortaya çıktı..-Bu şekliyle 2023’e kadar nefesleri yetmez.. -AK Parti ve MHP’ye sataşıyorlar.. Niye? ’Cevap gelse de ben de meşhur olsam’ diye.. -Bunlar mikroskobik partiler.. Bunlardan bir şey olmaz..-Deva ve Gelecek, Cumhur İttifakı'nı bölmek ve ortadan kaldırmak amacıyla kurulmuş güdümlü partiler.. Cumhuriyetin ilk yıllarında böyle güdümlü partiler vardı.. Ama bunlar tam güdümlü.. Seçimlere neredeyse 2,5 yıl var.. Gelişmeler, açıklamalar daha köprülerin altından çok su akacağını gösteriyor..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.